Wil je je balkon opknappen maar heb je eigenlijk weinig inspiratie? Toch kan je er met een paar simpele veranderingen een leuk en sfeervol balkon van maken. Waar je als je dat wil ook nog van het avondzonnetje kan genieten.

5 tips voor het opknappen van je balkon | huis-site

Ga op zoek naar leuke ideeën en inspiratie

Misschien heb je geen flauw idee wat je met het balkon moet doen om het wat leuker en mooier te maken. Geen probleem je kan op internet wat ideeën opdoen of gewoon eens bij andere bewoners kijken wat die met hun balkon hebben gedaan. Begin eerst met het opruimen en leegmaken van je balkon om daarna voldoende ruimte te hebben om je balkon een complete metamorfose te geven

Een leuk kleed of houten vlonder delen of tegels

Natuurlijk kan je de ondergrond van je balkon ook wat opleuken. Een grijs betonnen ondergrond is niet erg sfeervol maar je kan er zelf heel gemakkelijk iets aan doen. Je kan houten vlonder delen of tegels over het beton heen leggen of bijvoorbeeld kiezen voor een mooi kleed.

Een leuk bistrosetje

Het is leuk om eens te kijken naar een leuk bistrosetje. Dat neemt weinige ruimte in beslag maar zorgt wel voor een paar zitplaatsen. Op die manier kan je veel meer genieten van je balkon. Denk maar eens aan een zwoele zomeravond en dat je dan lekker op je bistrostoeltjes kunt zitten met een heerlijk glaasje wijn en een goed boek. In plaats van een bistrosetje kan je ook als de ruimte het toelaat een bankje maken.

Maak er een groene oase van

Wil je je balkon echt opleuken dan mogen bloemen en planten niet ontbreken. Je kan de balustrade van je balkon gebruiken om wat leuke bloembakken aan te hangen en deze te vullen met prachtige bloemen. Ook aan de muren kan je iets doen met leuke hangplanten. Maak er een groene oase van. Ook op de ondergrond van het balkon kan je leuke bloembakken plaatsen met wat staande bloemen en planten.

Vergeet de accessoires niet

Een leuk windlicht op het bistrotafeltje, vrolijk gekleurde bloempotten en wat mooi gekleurde kussens voor op het bankje. Met accessoires maak je het balkon nog sfeervoller. Je creëert op die manier een hele fijne plek waar je met veel plezier tijd door wil brengen. Haal de warme en huiselijke sfeer van binnen een beetje naar buiten op je balkon. Daar leveren leuke en goed passende accessoires een grote bijdrage aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.