7 Trucs voor een slaapkamer met een schuin dak!

Slaapkamers met een schuin dak worden vaak over het hoofd gezien of in ieder geval niet als mogelijkheden beschouwd bij het inrichten van een huis. In werkelijkheid kunnen deze kamers karakter en charme bieden voor een huisontwerp. Het meest uitdagende aan het balanceren van een schuin dak is ervoor te zorgen dat het functioneel is. Deze obstakels kunnen worden overwonnen om meer opslagruimte te krijgen en om het gebied om te vormen tot een gezellige of romantische slaapkamer. Als je problemen hebt met het ontwerpen van je slaapkamer vanwege het schuine dak, bekijk dan deze 7 beste trucs voor het ontwerpen van een slaapkamer met een schuin dak!

1. Lichte kleuren creëren ruimte

De slaapkamer is de plek waar we de meeste tijd thuis doorbrengen. Het is een plek waar we kunnen ontspannen, lezen en slapen. Het is ook een plek waar we ons prettig en gezellig willen voelen. Het gebruik van lichte kleuren voor de wanden en het plafond in je slaapkamer is ideaal omdat de ruimte dan al snel een beetje groter lijkt. Dit komt omdat door schuine wanden kamers kleiner lijken dan ze zijn. Het is dus een goede tip om lichte en heldere kleuren te gebruiken. Wanneer je in een slaapkamer met schuin dak donkere kleuren aanbrengt, kan het zo zijn dat de kamer benauwd of zelfs beklemd aanvoelt.

2. Donkere vloeren absorberen licht

Bij het ontwerpen van een slaapkamer wordt de kleur van de vloer vaak over het hoofd gezien. Maar het kan een enorm verschil maken in het uiterlijk van je slaapkamer met schuin dak. Je hebt hier misschien nog niet eerder aan gedacht, maar een donkere vloer kan de ruimte extra groot doen lijken! De reden hiervoor is dat donkere kleuren meer licht absorberen dan lichtere kleuren. Hierdoor lijkt het alsof de ruimte veel groter is dan hij in werkelijkheid is. Als je een kleine slaapkamer hebt met minimaal meubilair, kan dit een uitstekende manier zijn om je kamer groter en lichter te laten lijken! Dit effect kan worden benadrukt als plinten dezelfde kleur hebben als de vloer.

3. Ruimte is belangrijk

Het is fijn om je kamer met een schuine wand zo in te richten dat je naar de plekken kunt waar je veel komt, zoals je bed en het wandelgebied. Het is het beste om je bed in een slaapkamer uit de buurt van muren of hoeken te plaatsen. Schuine wanden en hoeken creëren rare schaduwen en kunnen het enige zijn dat je ziet als je midden in de nacht wakker wordt. Als je niet tevreden bent met je huidige positie, zorg er dan voor dat je je bed net onder het (iets) hogere deel van een schuine wand plaatst.

4. Maak goed gebruik van al je ruimte

De schuine wand is een designelement dat veel gebruikt wordt in de inrichting van een ruimte. Het kan worden gebruikt om een gevoel van ruimte te creëren, maar ook om opbergruimte te bieden. De delen van de kamer waar de schuine wand begint kun je mooi indelen als opbergruimte. Zo kun je mooie spullen in de hoeken opbergen en hoef je je geen zorgen te maken dat ze stoffig of beschadigd raken. Heb je een grote slaapkamer met een schuine wand en ben je op zoek naar een walk-in closet-ervaring, dan is IKEA je vriend. Het bedrijf heeft alles wat je nodig hebt voor je nieuwe inloopkast, van planken tot spiegels tot opbergoplossingen tot dressoirs. Je kunt zelfs een schoenenkast toevoegen als je van dat soort dingen houdt.

5. Maak gebruik van de vloer

We barsten van de ideeën voor het decoreren van de vloer onder het lage deel van het dak van een slaapkamer met schuine plafonds. Dit is een van die problemen die veel oplossingen hebben. Sommige mensen hebben tapijten gebruikt, anderen hebben tapijten gebruikt en sommigen hebben het gewoon kaal gelaten. Het is belangrijk om na te denken over wat u met uw ruimte wilt doen en hoe u deze wilt gebruiken voordat u een vloeroplossing kiest. Met een paar kussens en tijdschriften kun je bijvoorbeeld een fijne zithoek maken. Probeer echter niet te veel anders te doen, anders wordt de kamer snel rommelig.

6. Verlicht kan een groot verschil zijn

In een slaapkamer is het belangrijk om voldoende en mooi licht te hebben. Grote hanglampen zijn meestal geen goede ideeën omdat ze te fel en onvriendelijk kunnen zijn. Installeer voor de juiste verlichting inbouwspots in het plafond of gebruik andere lampen die in hoogte verstelbaar zijn.

7. Zorg voor voldoende licht

Als je de mogelijkheid hebt, is het toevoegen van een dakraam of dakkapel geweldig voor je slaapkamer. Het toevoegen van een raam in dit deel van het huis kan helpen om licht in de kamer te brengen en u naar buiten te laten kijken. Een dakkapel is een raam dat uit een schuin dak steekt. Een dakraam is vergelijkbaar met een dakkapel, maar steekt over het algemeen uit het dak van een bovenverdieping in plaats van op de begane grond. Beide ramen kunnen worden gebruikt als extra lichtbron in uw slaapkamer en laten u ook zien wat er buiten gebeurt zonder dat u gordijnen of jaloezieën hoeft te openen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.