Back to the nature

Ondanks dat we nog vol in de zomer zitten, kijken we ook alvast vooruit naar de herfst en winter op het gebied van kleur in het interieur. Want welke trendy kleur moet de bank of vaas hebben voor de koudere maanden? In de herfst en winter verlangen we naar warmte en gezelligheid in het huis. Ook de kleurentrends die we in deze maanden veel terugzien zijn vaak warme kleuren. Kleuren die goed passen zijn kleuren die uit de natuur komen. Aardse tinten, terracotta, maar ook groene kleuren zie je deze herfst en winter terug in de woonbladen. 

Aardse tinten

De kleuren die we de komende maanden vaker gaan zien, zijn diepe aardse tinten/ bruine kleuren. Deze kleuren zorgen voor een warm gevoel, waardoor er sfeer en gezelligheid in je huis ontstaat. Zo kun je denken aan donkere houten tafels of leren fauteuls, deze zijn te vinden bij Kavel 84. Hierbij kan er dus ook gelijk gekozen worden voor natuurlijke materialen als hout en leer, maar ook voor rotan en steen. Deze kleuren kunnen gecombineerd worden met neutrale kleuren als crème en beige voor een betere balans. Hierbij kun je denken aan lichte banken, die rust brengen in het interieur. Een mooie toevoeging is een vloerkleed met grote blauwe en witte (ongelijke) vlekken. Deze vormen en kleuren komen ook uit de natuur en zullen een mooi geheel maken.

Terracotta

Terracotta is een kleur die dit seizoen in populariteit blijft toenemen. De roodachtige tint straalt warmte uit en zorgt voor verbinding. Je kunt deze kleur verwerken in potten voor kamerplanten, waarbij je de terracotta kleur gelijk combineert met de groene kleur van de planten. Dit zorgt voor een evenwichtig design en ook weer voor rust en gezelligheid in je huis. Tevens kan deze kleur gebruikt worden voor accessoires, zoals kussens, plaids en decoratie. 

Groene tinten

Niet alleen in de planten kan je groen gebruiken voor je interieur, zachte groene kleuren worden ook gebruikt in het design van het huis. Dit zorgt voor frisheid in het huis. Denk aan groene kunstwerken, vazen, maar ook groen behang kan heel verfrissend werken. Zo creëer je een botanische sfeer in je huis, waardoor je het gezellig maakt. Maar ook grote kamerplanten zorgen voor eenheid in je woning. De aankomende maanden gaan we dus “back to the nature”, en met deze kleurencombinaties zal dat helemaal goed komen!