Badkamer tegels schoonmaken met ons handige stappenplan!

Je badkamer is waarschijnlijk een van de meest gebruikte ruimtes in je huis. Het is dan ook belangrijk om deze zo hygiënisch mogelijk te houden. Helaas kan het schoonmaken van badkamertegels een lastige taak zijn, vooral als je te maken hebt met hardnekkige vlekken en aanslag. In deze gids leggen we uit hoe je je badkamertegels op een efficiënte manier schoonmaakt, zodat ze er weer als nieuw uitzien.

Het juiste schoonmaakmiddel kiezen

Het eerste wat je moet doen voordat je begint met het schoonmaken van je badkamertegels, is het juiste schoonmaakmiddel kiezen. Er zijn veel verschillende producten op de markt, dus het is belangrijk om te weten welke het beste zijn voor jouw situatie.

Als je te maken hebt met hardnekkige vlekken, zoals kalkaanslag, is een azijn- en baking soda-oplossing een geweldige optie. Meng hiervoor een gelijke hoeveelheid water en azijn en voeg een paar eetlepels baking soda toe. Wrijf deze oplossing over de tegels en laat het een paar minuten intrekken voordat je het afspoelt met schoon water.

Als je echter te maken hebt met gewone vlekken, zoals zeep- of shampoo-resten, kun je een mild allesreiniger gebruiken. Dit is een milde oplossing die geschikt is voor dagelijks gebruik en zal helpen om de tegels grondig schoon te maken zonder dat ze beschadigd raken.

Het juiste gereedschap gebruiken

Naast het kiezen van het juiste schoonmaakmiddel, is het ook belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken voor het schoonmaken van je badkamertegels. Hieronder staan enkele gereedschappen die handig zijn bij het schoonmaken van badkamertegels:

 • Een harde borstel: Dit is een must-have voor het verwijderen van hardnekkige vlekken.
 • Een zachte doek of spons: Dit is handig voor het afnemen van overtollig schoonmaakmiddel en het polijsten van de tegels.
 • Een emmer: Dit is nodig om schoon water te verzamelen om de tegels af te spoelen na het schoonmaken.
 • Een stofzuiger of bezem: Dit is handig om stof en haren uit de voegen van de tegels te verwijderen voordat je begint met het schoonmaken.

Het proces van badkamer tegels schoonmaken

Het proces van het schoonmaken van de badkamertegels Nu je het juiste schoonmaakmiddel en gereedschap hebt, kun je beginnen met het schoonmaken van de badkamertegels. Hieronder staan de stappen die je moet volgen voor een efficiënte en grondige reiniging:

 1. Verwijder stof en haren uit de voegen van de tegels met een stofzuiger of bezem.
 2. Breng het gekozen schoonmaakmiddel aan op de tegels met behulp van een harde borstel of een zachte doek of spons.
 3. Laat het schoonmaakmiddel een paar minuten intrekken, vooral als je te maken hebt met hardnekkige vlekken.
 4. Spoel de tegels af met schoon water uit een emmer.
 5. Gebruik een zachte doek of spons om overtollig water en schoonmaakmiddel af te nemen.
 6. Droog de tegels af met een schone, droge doek of laat ze aan de lucht drogen.

Extra tips: badkamer tegels schoonmaken

 • Probeer regelmatig te schoonmaken, zodat vlekken en aanslag minder kans krijgen om zich te vestigen.
 • Voorkom kalkaanslag door regelmatig de douchekop en kraan te ontkalken.
 • Gebruik geen schurende producten of borstels op de tegels, omdat dit kan leiden tot beschadiging.

Met deze gids in gedachten, kun je nu efficiënt en grondig je badkamertegels schoonmaken en genieten van een hygiënische en schitterende badkamer. Vergeet niet om regelmatig te onderhouden voor een langer resultaat. Eventueel kun je ook gelijk je voegen schoonmaken, voor meer informatie daarover kun je onze blog lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.