Helaas bestaat er nog niet zoiets als een beeldscherm dat zichzelf schoonmaakt dus we moeten het helaas nog zelf doen een Beeldscherm schoonmaken. Heb jij vette vingerafdrukken of een pak stof op je beeldscherm? In dit artikel geven we je aantal tips zodat jij zelf je beeldscherm kunt schoonmaken.

Beeldscherm schoonmaken benodigdheden

De volgende producten heb je nodig om het beeldscherm van je pc schoon te maken:

  • 1 Schoon microvezeldoekje;
  • 1 Droog microvezeldoekje;
  • Water;
  • Schoonmaakmiddel zonder ammoniak of aceton.

Stap 1: Zet je beeldscherm uit

Het is misschien onnodig om te zeggen, maar voordat je je beeldscherm gaat schoonmaken is het verstandig als je deze uitzet. Het is namelijk een stuk veiliger voor zowel jou als je beeldscherm. Het is namelijk zo dat als je een beeldscherm schoonmaakt als deze aanstaat je deze kunt beschadigen. Water en elektrische apparatuur zijn helaas geen goede combinatie.

Stap 2: Stof je beeldscherm af

Schermen op smartphones, tablets en andere apparaten zijn erg gevoelig. Als ze niet goed worden verzorgd, kunnen ze bekrast of beschadigd raken. Daarom is het belangrijk om een microvezeldoekje te gebruiken. Bovendien zijn deze doekjes zacht genoeg om niet te krassen tijdens het verwijderen van stof.

Let op: Gebruik bij het schoonmaken van je beeldscherm nooit oude, versleten T-shirts. Synthetische stoffen zoals handdoeken en papieren handdoeken kunnen pluisjes achterlaten die krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken.

Stap 3: verwijder de vetvlekken

Heb jij vieze vetvlekken op je beeldscherm zitten? Je kunt vetvlekken beter eerst proberen te verwijderen met enkel water. Wanneer dit niet lukt kun je een schoonmaakmiddel gebruiken. Let hier goed op: gebruik een schoonmaakmiddel dat geen ammoniak of aceton bevat. Ammoniak en aceton zijn schadelijk voor je beeldscherm. Als je voorzichtig op je spullen bent kun je dus beter een beeldscherm reinigingsmiddel kopen.

Als je dit schoonmaakmiddel hebt dan doe je hiervan een beetje op je microvezeldoekje. Veeg de vlek af met een doek totdat deze beter zichtbaar wordt

Stap 4: monitor drogen

Het is belangrijk om uw beeldscherm af te drogen met een droge microvezeldoek. Zorg ervoor dat alles droog is voordat u uw beeldscherm weer inschakelt om beschadiging te voorkomen.

Veel gestelde vragen omtrent het schoonmaken van een beeldscherm

Er zijn enkele veel gestelde vragen waar we graag wat dieper op in gaan om iedereen zo voldoende te kunnen informeren. Het zou namelijk zonde zijn als je jouw beeldscherm op een verkeerde manier schoonmaakt waardoor je schade krijgt.

Hoe kun je het beste een beeldscherm schoonmaken?

Veel mensen weten niet hoe ze een beeldscherm moeten schoonmaken. Het is belangrijk om te weten wat de beste manier is, want schermen kunnen vuil worden als ze niet regelmatig worden schoongemaakt en dit kan uw gezondheid of zelfs het apparaat dat u gebruikt aantasten. De beste manier om een scherm schoon te maken is met een microvezeldoek en wat water of ontsmettingsalcohol. Veeg het oppervlak van uw scherm in cirkelvormige bewegingen af en droog het vervolgens af met een andere doek. Gebruik nooit een huishoudreiniger om uw scherm schoon te maken. Huishoudelijke schoonmaakmiddelen bevatten ammoniak, dat het oppervlak van uw scherm kan beschadigen.

Hoe maak ik het scherm van mijn laptop schoon?

Het is belangrijk om het scherm van uw laptop af en toe schoon te maken. Zeker als je hem onderweg gebruikt, zoals in een vliegtuig of in de bibliotheek. Het laptopscherm is een van de smerigste onderdelen van je laptop. Het verzamelt stof, vingerafdrukken en andere deeltjes die met het blote oog niet kunnen worden gezien. Je moet het schoonmaken met een zachte doek of een microvezeldoek, die je in elke computerwinkel kunt kopen. Het is belangrijk om het scherm van uw laptop schoon te houden. Je wilt niet de hele tijd naar een vies scherm kijken. Hier zijn enkele tips om het scherm van uw laptop schoon te houden.

– Maak je scherm schoon met zachte doeken en water of een zachte reiniger die geen strepen of resten achterlaat;

– Een pluisvrije microvezeldoek is het beste voor het reinigen van de schermen van laptops en mobiele telefoons, omdat deze veilig is voor elektronica en geen pluisjes op het scherm achterlaat;

– Nadat je je laptop hebt schoongemaakt, gebruik je een droge microvezeldoek om eventueel achtergebleven vocht van het reinigingsproces te verwijderen. Dit helpt voorkomen dat zich watervlekken vormen op het oppervlak van uw laptop, die na verloop van tijd tot permanente schade kunnen leiden als ze niet goed worden schoongemaakt.

Waarmee touchscreen schoonmaken?

Het touchscreen is een van de belangrijkste features van een smartphone. Het is wat we gebruiken om te vegen en te tikken om te communiceren met ons apparaat. Het scherm moet schoon zijn om goed te kunnen werken. Er zijn veel manieren waarop u uw touchscreen kunt reinigen, maar hier zijn enkele tips om dit op de juiste manier te doen: De meest voorkomende tips voor het reinigen van een touchscreen zijn het gebruik van water en het gebruik van een microvezeldoek. Gebruik geen water op een LCD-scherm, omdat dit schade kan veroorzaken. Microvezeldoeken zijn het beste voor de klus omdat ze geen pluisjes of strepen achterlaten zoals andere soorten doeken dat wel kunnen.

Hoe maak je scherm tablet schoon?

Het eerste dat u moet doen, is de tablet uitschakelen en loskoppelen van de stroombron. Gebruik daarna een droge, zachte doek om het scherm schoon te vegen. Als er hardnekkige vlekken zijn, kunt u een kleine hoeveelheid milde zeep en water op de doek gebruiken. Een tablet is een apparaat met aanraakscherm waarmee u kunt internetten en games kunt spelen. Het wordt ook gebruikt voor het maken van aantekeningen in de klas of op het werk. Het oppervlak van uw tabletscherm kan na verloop van tijd vuil worden met vingerafdrukken, vegen of andere resten van uw vingers. Maak hem regelmatig schoon met een zachte doek, zodat je goed kunt zien wat erop staat. Gebruik bij het reinigen van een scherm altijd een zacht materiaal zoals een microvezeldoek en gebruik nooit iets schurends, omdat dit krassen op uw scherm kan veroorzaken.

Hoe maak ik het scherm van mijn smartphone schoon?

Er zijn veel manieren om het scherm van je telefoon schoon te maken. De meest gebruikelijke manier is door een vochtige doek te gebruiken. Er zijn echter ook andere opties, zoals een microvezeldoek of zelfs gewoon een vochtige papieren handdoek. De eerste stap is om eventueel vuil of stof op het scherm te verwijderen. Om dit te doen, kunt u een nat doekje gebruiken en vervolgens de droge kant van het doekje gebruiken om overtollige vloeistof te verwijderen. Als er nog vuil op het scherm zit, kun je een microvezeldoekje en wat water of ontsmettingsalcohol gebruiken (al is je scherm dan wel gevoeliger voor beschadiging). Gebruik nooit huishoudelijke schoonmaakmiddelen, omdat deze strepen en resten op het scherm van uw telefoon kunnen achterlaten.

Kan je je beeldscherm schoonmaken met alcohol?

Nee, je kunt je scherm niet schoonmaken met alcohol. Alcohol is een chemische stof en laat een residu achter dat het scherm kan beschadigen.

Hoe OLED scherm schoonmaken?

Een OLED-scherm is een display dat organische lichtgevende dioden gebruikt om afbeeldingen te produceren. OLED-schermen zijn dunner en lichter dan andere soorten schermen en verbruiken minder stroom. Ze produceren ook scherpere beelden met rijkere kleuren. Het is belangrijk om uw scherm regelmatig schoon te maken, omdat stof en vuil zich na verloop van tijd op het oppervlak kunnen ophopen, waardoor het scherm na verloop van tijd kan verslechteren. OLED-schermen zijn gevoeliger voor stof en vingerafdrukken dan LCD-schermen. Om een OLED-scherm schoon te maken, heb je een microvezeldoek, een spuitfles water en wat afwasmiddel nodig. Spuit eerst de doek met water zodat deze vochtig is. Maak vervolgens het scherm nat met de doek en gebruik een cirkelvormige beweging om eventueel stof of vuil op het scherm weg te vegen. Als er vingerafdrukken op het scherm zitten, gebruik dan een droge microvezeldoek om ze voorzichtig weg te wrijven. Bij hardnekkige vlekken kun je ook wat zeep op je natte microvezeldoek gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.