Een goede werkplekinrichting is de sleutel tot een hogere productiviteit en ook tot een goede gezondheid, vooral als je veel uren zittend doorbrengt.

Als je al een ergonomische stoel hebt, kunt je de juiste houding aannemen, met een rechte rug, in contact met de rugleuning van de stoel en jouw voeten plat op de vloer. Maar om een goede houding te krijgen, moet je ook het juiste bureau hebben.

De hoogte van de tafel, te laag of te hoog, kan ongemak in de schouders en de bovenrug veroorzaken. Deze problemen kunnen worden vermeden door een goede configuratie van het kantoormeubilair, met name het bureau en de stoel.

Mix voor zowel werk als vrije tijd

Een goed bureau moet je in staat stellen comfortabel te werken en de juiste houding aan te nemen. Daartoe moet je weten welke afmetingen en materialen dit meubelstuk moet hebben en hoe het moet worden geïntegreerd met de stoel en de andere elementen van de ruimte.

Voor welke grootte moet ik kiezen?

Een bureau moet een voldoende groot oppervlak hebben om comfortabel en veilig te kunnen werken. Als je alleen een laptop of tablet gebruikt, hebt je misschien geen groot oppervlak nodig.

Maar als het werk vereist dat je documenten en andere kantoorbenodigdheden organiseert, moet het bureau voldoende ruimte hebben om alles te kunnen plaatsen en hoeft je niet telkens op te staan als je iets nodig hebt. In het algemeen mag een bureau niet kleiner zijn dan 0,96 vierkante meter. Als het een rechthoekig bureau is, zijn de geschikte afmetingen om ergonomisch te zijn 120 centimeter breed en tussen 60 en 80 centimeter diep.

De ideale hoogte

De hoogte van het werkblad is zeer belangrijk voor het creëren van een ergonomische ruimte. Een te hoog bureau veroorzaakt ongemakken in de rug, schouders en polsen. Als deze te laag is, zal jouw rug meer dan normaal buigen, wat resulteert in pijn in de spieren in dat deel van het lichaam.

Gelet op het bovenstaande moet de aanbevolen hoogte van een vaste tafel tussen 70 en 75 centimeter bedragen. Als het een tafel met verstelbare hoogte is, moet deze variëren tussen 68 en 76 centimeter; op die manier kan hij aan verschillende gebruikers worden aangepast.

Wat is de rol van het materiaal?

Tafels zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals glas, metaal en diverse houtsoorten. Hout is het meest gebruikte materiaal omdat het zeer esthetisch, bestendig en veelzijdig is.

Bovendien is het belangrijk dat de tafelmaterialen een lage thermische sensatie hebben, d.w.z. geen warmte of koude overdragen; in die zin is hout het beste materiaal. Houten werkbladen kunnen worden gemaakt van verschillende soorten geïndustrialiseerde panelen, zoals MDF of MDP. Dit type coating is belangrijk omdat het zorgt voor een glad oppervlak waarop de computermuis soepel glijdt.

Wat de tafelstructuur betreft, is metaal het meest gebruikte materiaal. Dit is het meest geschikt omdat het zeer sterk, duurzaam en stabiel is en bestand is tegen veel gewicht. Voor meer inspiratie over bureaus kun je terecht bij https://www.officetopper.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.