De beste gratis interieur apps voor interieurliefhebbers

Tegenwoordig zijn er meerdere gratis applicaties die je kan gebruiken om je woning in te richten zoals jij het wil. Heb je veel ideeën, maar vind je het moeilijk om die ideeën te visualiseren en ze uit te werken? Hiermee kunnen deze apps je helpen. Elke app heeft verschillende toepassingen waarmee je geholpen kan worden bij het inrichten van je interieur. Van verlichting tot een plattegrond ontwerpen en je woning inrichten met prachtige meubels van je favoriete merken, deze applicaties hebben het allemaal!

Hoe je je huis wilt inrichten, is namelijk erg persoonlijk en afhankelijk van wat jij mooi vindt. Je hebt het perfecte beeld vast al in je hoofd, waarbij je al kunt zien hoe jij wilt dat alles eruit zal zien. Natuurlijk wil je dat je nieuwe interieur er net hetzelfde uit zal zien zoals je in gedachten hebt. Maar soms is het niet zo eenvoudig om die prachtige interieur magie te visualiseren in je huidige woning. Zo weet je bijvoorbeeld niet altijd of de prachtige meubels die je in gedachten had, wel echt in je huis zouden passen. Gelukkig bestaat er hiervoor een oplossing! Dankzij de ontwikkeling van onze technologie bestaan er tegenwoordig talloze apps die je kunnen helpen bij je interieur design. Ze helpen je om je huis virtueel in te richten, waardoor de inrichting van je huis een stuk makkelijker zal verlopen. En het grootste voordeel? Je kan dit allemaal doen vanuit je luie stoel! In deze blog komen onder andere onderstaande soorten applicaties aan bod:

  • kamer inrichten app
  • woonkamer inrichten app
  • huis inrichten app

Ben je benieuwd naar de apps die je kunt gebruiken om je huis te helpen inrichten? Wij hebben we de beste interieur apps voor je uitgezocht en hebben ze hieronder even op een rijtje gezet.

Een mooi kleurtje op de muur dankzij Flexa

Dankzij de Flexa Visualizer App kunnen je inspiratie en je creativiteit de vrije loop gaan. Op deze applicatie kun je met honderden kleuren spelen en kun je je muren meteen live op je scherm zien transformeren. De juiste kleur op je muren heeft namelijk een grote invloed op zowel je gemoedstoestand als op je woning. Met deze app kun je dan ook meteen zien of de kleuren die jij mooi vindt, er ook mooi uitzien op je muren. Zo kun je eindeloos experimenteren om uiteindelijk jouw perfecte kleurenpalet te creëren.
Je kan dit doen door je kamer te scannen, waarna je de live modus kan gebruiken om meteen een transformatie te zien. Je kan de foto of de video ook opslaan. Het is dus heel simpel: je klikt op je scherm waar je de muur wilt schilderen en je probeert de verschillende kleuren uit. Laat je inspireren door de Kleurkiezer-technologie!

Je plattegrond magisch ontwerpen met Magicplan

Met MagicPlan kun je voornamelijk je plattegrond creëren. Op basis daarvan kun je je huis indelen en inrichten met deze applicatie. Je doet dit door de ruimtes op de verschillende verdiepingen te tekenen en in te delen. Daarna kan je ze zelf inrichten verschillende meubels maar ook met ramen, deuren en pilaren, bijvoorbeeld!

Renoveren en ontwerpen met Home Design 3D

Met deze applicatie kun je digitaal een huis ontwerpen of een bestaande woning renoveren. Je kunt dankzij Home Design 3D een huis bouwen met meerdere verdiepingen. Dit kan je doen door de kamers, de verdelers en het plot te tekenen in 2D of in 3D. Deze tool biedt tal van opties, waardoor je je huis compleet naar hartelust kan bouwen of verbouwen. Ten slotte kun je ook de externe kenmerken van je huis inrichten en opknappen. Wanneer je klaar bent, kun je de woning in 3D bekijken via deze applicatie. Ontwerpen maar!

Je favoriete merken in huis dankzij Neybers

Wil je jouw interieur inrichten met decoratie en andere items van echte winkels en merken? Dat kan met Neybers! Deze app laat je toe om je droomhuis te versieren met een breed assortiment van stijlvolle en moderne producten, waarbij je kunt kiezen voor meer 300 winkels en merken. Met Neybers kan je je huis dus naar hartenlust inrichten met je favoriete merk artikelen, waarna je je favoriete artikelen ook zelf kan aankopen!

Voeg een kunstzinnige toets toe met Curate

Mist er na het indelen van je woning en het inrichten van je interieur nog iets? Daar kan een prachtig kunstwerk misschien wel iets aan veranderen. Dankzij Curate kun je visualiseren welke kunst in jouw woning zou passen. Dit kun je doen door een foto van je interieur te maken, waarna je het kunstwerk op maat kan plaatsen in je interieur. Zo kun je meteen zelf zien hoe je interieur straalt dankzij wat extra kunst aan de muur.

Je interieur in 3D ontwerpen met DMlights Homeplanner

Met DMlights Homeplanner kun je je huis en je kamers inrichten met zowel de app als het online programma. Dankzij deze 3D Homeplanner app kun je je fantasie de vrije loop laten en zelf de perfecte woning ontwerpen. Je kan uiteraard ook gebruik maken van de bestaande templates in de app. Eerst teken je het grondplan, waarna je de verlichting, meubels en accessoires kunt toevoegen. Ten maak je een HD foto van het resultaat, die je dan kan opslaan. Simpel!