Dankzij dit trucje zal je nooit meer huilen tijdens het snijden van een ui!

We kennen het allemaal, je huilt tranen met tuiten wanneer je uien moet snijden. Naast dat dit voor de omgeving erg grappig is om naar te kijken, is het voor de uiensnijder in kwestie erg vervelend. Uien zijn een hartstikke veelzijdig stukje groente en zijn heerlijk om aan een gerecht toe te voegen. Wanneer je de ui snijdt gaan er cellen kapot en komt er een gas vrij, namelijk synpropaanthial-S-oxide. Wanneer dit gas in contact komt met het vocht in je ogen, ontstaat er een zwavelzuur verbinding en voor je het weet lopen de tranen over je wangen.

Uien snijden zonder te huilen

Er zijn eigenlijk twee soorten trucjes die je toe kunt passen om het huilen tegen te gaan. Optie 1 is een wat minder milieuvriendelijk trucje, namelijk de ui snijden onder de lopende kraan. Optie 2 is wel milieuvriendelijker, en dat is de ui even in de diepvries leggen! Ongeveer 15 minuutjes voordat je gaat snijden in de vriezer en voilà! De reactie wordt daardoor vertraagd en zo komt er minder gas vrij. Probeer het eens uit!

Wanneer je op het moment dat je de ui wilt snijden geen koelkast of diepvries in de buurt hebt, kan je altijd nog een ander (hilarisch) trucje proberen, namelijk… een zwembril! Zet de zwembril op als je de ui gaat snipperen en de gassen kunnen je ogen niet bereiken en zo heb je dus geen last van tranende ogen! Lachen gegarandeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.