Als je je huis te koop hebt gezet komen er mensen om het huis te bezichtigen. Meestal als iemand je huis komt bezichtigen dan maakt diegene een afspraak met jouw makelaar voor de bezichtiging. Maar je kunt er ook voor kiezen om een open dag te houden. Dan kunnen mensen jouw huis komen bezichtigen zonder een afspraak te moeten maken. Hier lees je meer over open huis: voor- en nadelen.

De voordelen

Meer kans om je huis te verkopen

Mensen die opzoek zijn naar een huis gaan vaak op een open dag een hoop huizen af om te kijken welke ze leuk vinden. Hierdoor komen ze ook vaak naar een huis toe dat ze op internet niet zo aantrekt, maar omdat het open dag is ze toch even langs gaan. Door het huis lopen is een heel andere ervaring dan het huis op internet bekijken. In het geval van een huis bezichtigen zijn de kopers vaak eerder om. Ook komen er in het algemeen meer bezichtegingen. Vaak is het zo dat mensen een huis, dat ze op de open dag hebben bezocht, kopen. Grote kans dus dat jouw huis na de open dag wordt verkocht.

Je hoeft maar één keer schoon te maken

Als je af en toe een bezichtiging hebt moet je iedere keer voor die ene bezichtiging je huis schoonmaken. Bij een open dag hoef je dit maar één keer te toen. Er vinden namelijk meerdere bezichtigingen plaats op één dag.

De nadelen

Je kan de hele dag niet thuis zijn of het huis niet uit

Je kunt de open dag door de makelaar laten doen of je kunt het zelf doen. Als je het de makelaar laat doen kan je de hele dag niet thuis zijn en moet je een hele dag buiten de deur vullen en als je zelf de open dag doet dan kan je de deur niet uit. Dit is helemaal vervelend als je weinig bezichtigingen krijgt op die dag.

Je moet op je spullen letten

Bij een open dag kan iedereen zonder afspraak langskomen. Dit is meestal voor het doel waarvoor het bedoelt is, maar er kunnen ook mensen komen met slechte bedoelingen om spullen of geld dat voor het grijpen ligt te stelen. Zorg er dus altijd voor dat je je dure spullen en geld niet in het zicht ligt.

Dit waren de voor- en nadelen van een open huis. Je moet natuurlijk zelf beslissen wat voor jou zwaarder meeweegt de voor of nadelen en daarop je besluit maken of je een open dag houdt. De makelaar zal echter altijd een advies doen om een open dag te houden of niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.