Boeken, boeken en nog eens boeken. Een object dat er al lang is en zal zijn. Het lezen van een boek is een unieke ervaring. Geen enkele tablet of e-reader kan er zelfs maar aan tippen. De omslag voelen en zien, het vasthouden en de geur van een boek zijn duidelijke kenmerken. Maar wat te doen met boeken waar niemand meer wat om geeft? Die boeken zijn geweldig voor een upcycle project zoals BookPouf of Stacked Books Table Lamp. Het enige is dat bij deze ontwerpen op de een of andere manier boeken worden beschadigd.

Zwevende boekenwand door Ronja Lotte

Zou het niet geweldig zijn als je slechts één of meerdere afgedankte boeken zou kunnen gebruiken om je geliefde boeken te ondersteunen? En zodanig dat deze fantastische boeken een echte eye-catcher worden.

Een boekenwand als geen ander

Dat gebeurt wanneer je je eigen zwevende boekenplank maakt. Een manier van upcyclen die al een tijdje op internet staat. Het ontwerp bestaat uit één hardcover boek dat wordt ondersteund door een of twee stalen beugels. De constructie is verborgen in één boek dat aan de muur is bevestigd en functioneert als boekenplank. Er zijn een aantal leuke diy ideeën te vinden die laten zien hoe je dit kunt doen met en zonder een boek te verpesten.

Zwevende boekenstapels door Ronja Lotte

Een zwevende of verborgen boekenplank is op zichzelf een fantastisch upcycle design object dat een muur een interessante uitstraling geeft. Maar er is altijd iemand die dingen naar een nieuw niveau tilt. En dat is de creatieve Ronja Lotte, oprichter van website Nur noch, gevestigd in Hamburg | Duitsland. Ze nam het idee van een ​​zwevende boekenplank en veranderde dit in een zwevende boekenwand. Een fantastisch uitziende boekenwand die echt de aandacht trekt. Ronja had al wat zwevende boekenplanken gemaakt, maar wilde proberen om een ​​boekenwand te maken volgens hetzelfde concept. Na 6 weken, 63 boeken, 126 stalen beugels, 138 pluggen, 504 schroeven en 2 buisjes lijm kon ze genieten van het eindproduct.

Ronja Lotte:

Als ik deze aantallen van tevoren had geweten, was ik waarschijnlijk nooit aan dit project begonnen. Gelukkig was ik te lui om te rekenen en koppig om op te geven.

Zwevende boekenwand opbouw door Ronja Lotte
Foto’s © Nur noch

Elke rij bestaat uit zeven zwevende boekenplanken, die elk drie tot acht boeken bevatten. Ze begon met de ingebonden boeken onderaan. Deze werden in kleine aantallen op een zwevend boek gestapeld omdat ze vrij zwaar zijn.

Zwevende boekenstapel door CaitlynLAG
Foto © CaitlynLAG

Ik weet natuurlijk niets over jou, maar ik heb altijd een zwak gehad voor boekenkasten. Hoe groter hoe beter. Het aspect dat ik nooit leuk vond, is dat boeken in een open boekenkast zoveel stof verzamelen. Ik weet dat je wekelijks boeken moet afstoffen, maar zo iemand ben ik niet. Het eerste wat ik dacht toen ik de Zwevende boekenwand zag, na stomverbaasd te zijn geweest, is de horizontale positie van de boeken. Dit vermindert stof ophoping enorm. Nu hoef je alleen maar stof te verwijderen op de bovenste boeken en af ​​en toe tussen de boeken. Dit maakt dit upcycle ontwerp zeker nog interessanter en aantrekkelijker. Een boekenwand als geen ander.

Ontwerp door Ronja Lotte | Nur noch | Facebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.