Een frisse inrichting met een kiezelvormige eettafel

Ben jij recentelijk verhuisd, ga je verhuizen, of wil je de inrichting van jouw huidige woonruimte een beetje een boost geven? De eettafel is een belangrijke sfeermaker bij jou in huis. Deze tafel is niet enkel praktisch, namelijk om je maaltijden te eten, maar heeft ook een sterke sociale component. De eettafel is een plek waar je in de avond samenkomt met de familie of waar vrienden ontvangen worden. Daarnaast moet de maaltijd toch een soort rustmoment gedurende de dag zijn, ook als je alleen eet. Een fijne eettafel is daarom essentieel. Wil jij nét iets anders dan anders? Een kiezelvormige eettafel kopen. In dit artikel vertellen we je alles over wat je met deze eettafel kan.

De geschikte tafel kiezen

Een kiezelvormige tafel is een asymmetrische tafel en dus ontzettend geschikt voor iedereen die de inrichting van zijn huis net dat beetje extra’s wil geven. De plaatsing rondom deze tafel kan een beetje ingewikkeld zijn. Hou rekening met de hoeveelheid mensen in jouw huishouden en of je wel of niet regelmatig mensen over de vloer hebt. Hout is vooralsnog het meest populaire materiaal voor een eettafel. Hout is duurzaam, maar vergt afhankelijk van de houtsoort soms wel wat onderhoud. Een houten eettafel leent zich uitstekend als jouw huis een wat klassieke inrichting heeft. Metaal en glas zijn uitstekende keuzes als je de inrichting van jouw huis graag strak houdt. PVC tafels worden vaak gekozen voor een wat meer industriële look. Denk bij de aanschaf van jouw nieuwe tafel dus goed na over de sfeer die je wilt dat jouw ruimte uitstraalt.

Andere leuke varianten

Naast de kiezelvormige tafel zijn er nog genoeg leuke andere, minder standaard tafelvarianten. De Deens ovale eettafel is daar een voorbeeld van. Dit is een mooie, strakke en stijlvolle tafel, zoals we van een scandinavisch design gewend zijn. Een ovale tafel is qua plaatsing net iets gemakkelijker dan een kiezelvormige tafel. De Deens ovale tafel is verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals eikenhout, eiken fineer, notenhout en fenix massief. Houd er rekening mee dat eikenhout weliswaar heel mooi is, maar ook het juiste onderhoud nodig heeft. De Deens ovale eettafels heeft dus wat zorg nodig. Let bij eikenhout ook op dat je glazen en mokken altijd met een onderzetter eronder op het tafelblad zet. Dit type hout is erg gevoelig voor kringen.

Plaatsing en styling

Een ovale of kiezelvormige tafel kun je niet tegen de muur of in een hoek zetten. Deze tafel wordt dus echt het middelpunt van jouw ruimte. Zoek mooie bijpassende eetkamerstoelen (laat je adviseren bij de woonwinkel om mismatches te voorkomen). Je kunt niet zo makkelijk een tafelkleedje over jouw ovale of kiezelvormige tafel heen leggen. Althans, dat ziet er meestal niet zo mooi uit. Wat wel een hele leuke optie is: investeer in een paar mooie tafellopers en zet een mooie eyecatcher in het midden van jouw tafel. Een mooie schaal met stenen bijvoorbeeld.

Kortom: er bestaat veel meer dan die standaard rechthoekige tafel. Wees creatief met het uitkiezen van jouw eettafel en geef jouw eetkamer een vleugje extra van jou!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.