Als je gaat verhuizen, een nieuw huis gaat bouwen of simpelweg een nieuwe stijl in huis wil creëren, is het aan te raden om goed na te denken over de vloersoort. Het type vloer dat er in jouw huis ligt, heeft namelijk veel invloed op de sfeer die in huis aanwezig is. Twee veelgekozen vloersoorten zijn een laminaatvloer en tegelvloer. Met deze vloersoorten kun je veel kanten op, omdat je kunt kiezen uit verschillende kleuren en soorten. Een vloer die de afgelopen jaren enorm aan populariteit aan het winnen is, is de gietvloer. Deze vloersoort heeft de laatste jaren veel ontwikkeling doorgemaakt, en past prima in elk type woning. Wij vertellen je graag waarom.

Moderne stijl

Bij een gietvloer denken veel mensen aan een industrieel karakter. De vloersoort wordt ook wel gezien als een vloer die je alleen maar in fabrieken tegenkomt. Niets is minder waar. Een gietvloer kun je vandaag de dag in vele soorten en kleuren verkrijgen, en is bovendien een vloer van hoge kwaliteit. Een vloerenspecialist kan namelijk verschillende kleuren gebruiken, waardoor je bijvoorbeeld een mix van een donkere kleur met een lichte tint er doorheen kunt kiezen. Zo kun je de kleur van de vloer helemaal afstemmen op andere elementen uit jouw huis, zodat het één geheel vormt. Een gietvloer is bovendien van hoge kwaliteit. Een gietvloer die door een specialist op de juiste manier gegoten wordt, kan tot wel 30 jaar mee gaan.

Praktische vloer

Een gietvloer is niet alleen heel mooi en modern, het is bovendien een hele praktische vloer. Omdat een gietvloer geen naden of randen heeft, kunnen vuil en stof zich niet hechten aan de vloer. De vloer blijft daarmee erg hygiënisch. Met een stofzuiger en een dweil heb je de vloer in korte tijd weer brandschoon. Deze vloersoort is bovendien in meerdere ruimtes in huis te gebruiken. Neem bijvoorbeeld de badkamer, want met een speciale coating is de gietvloer namelijk helemaal waterdicht. Ook in een garage of bijkeuken misstaat deze vloersoort niet, omdat het een hele krachtige vloer is, die prima tegen een stootje kan.

Dus denk jij na over een nieuwe vloersoort in jouw huis, of een deel ervan? Overweeg dan zeker ook de gietvloer. Het is niet voor niets dat deze vloersoort in steeds meer huizen terug te vinden is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.