Fruitvliegjes, minuscule beestjes die de prullenbak, fruitmand en andere etenswaren terroriseren. Ze doen geen vlieg (haha) kwaad maar ze worden over het algemeen wel heel vervelend gevonden. Met het volgende trucje zijn deze vliegjes binnen no time weer verdwenen.

Voorkomen is beter dan genezen

Ze zijn het hele jaar door overal te vinden waar ook maar iets van fruit of etenswaren te vinden zijn. Maar vooral in de zomer is het raak en zijn fruitvliegjes moeilijk buitenshuis te houden. Ondanks dat deze vliegjes heel klein zijn, leggen ze tot wel 500 eitjes! Dat is natuurlijk hartstikke veel en daardoor lijkt het vaak een dagtaak om van ze af te komen. Een van de trucjes die vaker genoemd worden zijn onder andere het neerzetten van een kommetje met daarin water, azijn en afwasmiddel. Dit werkt als een lokmiddel waar de vliegjes op af komen

De truc der trucjes

Men pakt een kommetje of potje en stopt daarin een zoet drankje zoals limonade, bier, appelazijn en zelfs rode wijn. Vervolgens pak je huishoudfolie en span je deze over het potje of kommetje en prik je er gaatjes in met bijvoorbeeld een satéprikker, en voilà je hebt je fruitvliegjesval! Het werkt eigenlijk hetzelfde als een krabben- en vissenval. De vliegjes kunnen wel in het potje, maar ze kunnen er niet uit. Iets anders wat ook schijnt te helpen is een sinaasappel met kruidnagels erin gestoken. Maar als je echt succes wilt hebben met het bestrijden van deze vervelende vliegjes is de huishoudfolie truc wel echt een van de beste! Want wie kan er nou zoetigheid aan zich voorbij laten gaan?

En daarna?

Deze truc kan je een aantal keer herhalen om echt van alle vliegjes af te komen. Wat ook nog wil helpen is het goed schoonmaken van onder andere de keuken, even stofzuigen en tot slot alle deuren en ramen wagenwijd openzetten voor wat frisse lucht (hier houden de fruitvliegjes niet van). En last but not least, groente en fruitafval direct weggooien in een afgesloten afvalbak en fruit wat je nog wilt opeten goed afdekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.