Hier zijn 8 tips om u te helpen besparen op printkosten

Printerbedrijven hebben verschillende technologieën ontwikkeld om consumenten te helpen besparen op hun afdrukkosten. Velen bieden nu bijvoorbeeld printers aan die minder inkt en toner gebruiken, wat niet alleen geld bespaart, maar ook de impact op het milieu vermindert. Minder vaak printen is een andere manier om te besparen op je printkosten. Veel mensen printen documenten die ze niet eens echt nodig hebben of willen, maar als je minder print, kun je dat wel zowel tijd als geld besparen. In dit artikel behandelen we 8 tips om u te helpen besparen op printkosten! Voor extra tips kun je eventueel ook de website bespaaropprinten.nl bezoeken.

1. Verbruikskosten

De kosten van de printer vormen slechts een klein deel van de totale kosten. De prijs van inkt en papier wordt vaak over het hoofd gezien als een belangrijke factor in de drukkosten. Deze verbruiksartikelen zijn vaak goedkoper dan het kopen van een nieuwe printer, maar ze tellen in de loop van de tijd op en kunnen duur zijn als u ze niet in bulk koopt. Inkt en papier zijn verbruiksartikelen die voortdurend moeten worden vervangen. Het is belangrijk om bij te houden hoeveel u aan deze items uitgeeft, omdat ze snel kunnen oplopen als u niet oppast. De prijs van inkt en papier wordt vaak over het hoofd gezien als een belangrijke factor in de drukkosten. Deze verbruiksartikelen zijn vaak goedkoper dan het kopen van een nieuwe printer, maar ze tellen in de loop van de tijd op en kunnen duur zijn als u ze niet in bulk koopt. Veel mensen besteden vaak uren aan het zoeken naar een goedkopere toner voor hun printer wanneer de originele op is. In plaats van uw tijd te besteden aan het zoeken naar een nieuwe toner, is het misschien het beste om in plaats daarvan een goedkopere te kopen. Op deze manier kunt u geld besparen op uw afdrukkosten zonder dat u het moeizame proces hoeft te doorlopen om een betaalbare vervanging te vinden.

2. Dubbelzijdig printen

Dubbelzijdig afdrukken is een goed idee omdat het papier bespaart. De kosten van papier zijn niet het enige waar u rekening mee moet houden. Het kan ook helpen geld te besparen op inkt. Het grootste voordeel van dubbelzijdig printen is dat het papier bespaart. Wanneer je op één kant van een vel print, moet je de pagina omslaan als je klaar bent en dan weer op de andere kant printen. Dit verspilt veel papier en het kan behoorlijk irritant zijn als je veel pagina’s tegelijk probeert af te drukken. Dubbelzijdig printen vermindert deze verspilling door beide zijden tegelijk af te drukken, zodat u de pagina niet om de paar pagina’s hoeft om te draaien. U hoeft de pagina pas om te draaien als u klaar bent met één zijde (of als uw printer een automatische duplexfunctie heeft).

3. Kleur is niet altijd nodig

Onnodig in kleur printen is een verspilling van geld en papier. Een kleurenafdruk op een A4 is gemiddeld negen cent duurder dan een afdruk in zwart-wit van hetzelfde formaat. Het is dus belangrijk om na te denken over de kosteneffectiviteit van afdrukken in kleur voordat u dit doet. We moeten niet onnodig in kleur afdrukken, omdat dit geld en papier verspilt, vooral als we veel pagina’s tegelijk afdrukken.

4. Tests altijd in zwart wit printen

De kleur van het afgedrukte document wordt bepaald door de inkt. De inkt is een chemische stof die reageert met het papier om een kleur te produceren. Het gebruik van kleur bij het drukken heeft een aanzienlijk effect op de kosten, maar ook op de kwaliteit en duurzaamheid van het bedrukte product. Als u in zwart-wit afdrukt, is het belangrijk om eerst in zwart-wit af te drukken om te zien of u wijzigingen moet aanbrengen voordat u in kleur gaat afdrukken.

5. Wie print wat?

Als u geld wilt besparen op afdrukken, is het belangrijk om te weten wat er wordt afgedrukt. Er zijn sommige items die beter zijn om af te drukken dan andere. Drukkosten kunnen worden verlaagd door het juiste papier en de juiste inkt te kiezen, evenals de juiste printer. Als u een goed idee heeft van wat er regelmatig wordt afgedrukt en hoeveel er zal worden afgedrukt, kunt u een beter geïnformeerde beslissing nemen over welk type printer het beste bij uw behoeften past. Veel bedrijven worstelen met het probleem van werknemers die gebruik maken van de afdrukservice voor persoonlijk gebruik. Dit is een veelvoorkomend probleem, vooral binnen kleine bedrijven of organisaties waar één persoon toegang kan krijgen om te printen voor alle werknemers. Het doel is om de hoeveelheid privédrukwerk te verminderen of te voorkomen, zodat er meer geld kan gaan naar kantoorbenodigdheden en andere uitgaven.

6. Gebruik een inlogcode

Om een document af te drukken heeft u een inlogcode nodig, die u bij de printer moet invoeren na het geven van een printopdracht op de pc. Pas na het invoeren van de inlogcode kunt u doorgaan met printen. Dit is niet alleen voor veiligheidsdoeleinden, maar ook om printerfouten te voorkomen die tijdens het afdrukken kunnen optreden. Printen is vaak een verspilling van papier en inkt. Gebruikers printen documenten omdat ze verwachten dat ze op de printer liggen, maar vaak is dit niet het geval. Ze weten niet dat een collega het al heeft afgedrukt of dat het online is bijgewerkt en bijvoorbeeld op een intranetsite is geplaatst. Tegenwoordig verhuizen de meeste organisaties naar een elektronisch kantoor waar documenten altijd in digitale vorm beschikbaar zijn.

7. Nieuwe technologie

Een slimme printer is een printer die door een computer kan worden aangestuurd. Het kan automatisch documenten printen, scannen, kopiëren en faxen. Dit type printer wordt ook wel een netwerkprinter genoemd. Het gebruik van deze printers is de afgelopen jaren toegenomen omdat ze efficiënter zijn dan traditionele printers. Ze hebben de mogelijkheid om tijd en geld te besparen voor bedrijven die ze gebruiken. De revolutie in de grafische industrie is hier. Moderne printers gebruiken intelligentie om het proces te vereenvoudigen. Printers hebben software die het document dat wordt afgedrukt herkent en zich automatisch aanpast aan de specificaties. Dit betekent dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het instellen van marges, uitlijning, kop- of voetteksten, omdat uw printer dit automatisch voor u doet. Gaat het om een document dat alleen voor intern overleg is bedoeld? Dan wordt het standaard in zwart/wit en dubbelzijdig afgedrukt.

8. Inktvoorraad

De printer geeft een melding wanneer de inkt bijna op is en stelt ook een alternatieve inktcartridge voor die u kunt kopen. De printer geeft ook instructies voor het bijvullen van uw cartridges wanneer de inkt op is. Een van de redenen dat het gebruik van schrijvers aan populariteit wint, is de mogelijkheid om veel tijd en geld te besparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.