Elke maand weer moet je rekening met vaste kosten houden. Je kunt hierbij denken aan de zorgverzekering, aan de autoverzekering, aan de kosten voor de energie in/rondom jouw woning en aan de dagelijkse boodschappen. Wil je graag op dergelijke kosten besparen? Dat is mogelijk! Zeker op jouw energiekosten, bijvoorbeeld dankzij Oxxio, kun je behoorlijk veel geld besparen.

In dit artikel vind je enkele handige tips. Tips waarmee je binnen de kortste keren veel geld kunt besparen op jouw energiekosten. Je houdt hierdoor elke maand meer geld over, waardoor je meer leuk dingen kunt kopen of meer kunt sparen!

Tip 1: maak gebruik van een slimme thermostaat

Is het nodig dat de kachel in jouw woning aan staat als je niet thuis bent? Nee, toch? Het kan echter wel eens gebeuren dat je vergeet om de kachel uit te zetten. Met dank aan een slimme thermostaat hoef je niet bang te zijn dat de kachel in dat gevoel onnodig blijft loeien. Nee, je kunt met een slimme thermostaat zelfs via jouw mobiele telefoon de temperatuur in huis aanpassen. Gemak dient de mens én zorgt voor een lagere energierekening.

Tip 2: vervang lampen door ledlampen

Heb je nog veel gloeilampen in jouw huis hangen? Ook dat is zonde van je geld. Met het oog op de duurzaamheid en op jouw portemonnee is het aan te raden om altijd voor ledlampen te kiezen. Met ledverlichting geniet je van meerdere voordelen, waaronder lagere maandelijkse kosten.

Tip 3: trek stekkers uit het stopcontact

Onderzoek wijst uit dat apparaat in de slaapstand onwijs veel energie verbruiken. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om stekkers uit het stopcontact te trekken. Laad je bijvoorbeeld ’s nachts jouw smartphone op? Haal dan ’s ochtends de stekker uit jouw stopcontact; het is nergens voor nodig dat de stekker de gehele dag in het stopcontact blijft zitten.

Tip 4: stap over naar een andere energieleverancier

Tot slot raden wij je aan om naar een andere energieleverancier over te stappen. Door een overstap naar bijvoorbeeld Greenchoice energieleverancier kun je vrij veel geld maandelijks besparen. Maak direct een goede vergelijking voor jezelf én profiteer eventueel ook nog van een welkomst cadeau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.