Hoe zit het met de zonnepanelen subsidie in 2022?

Zonnepanelen spelen een steeds belangrijkere rol in de maatschappij. Dat is deels ook te danken aan de zonnepanelen subsidies die ervoor uitgetrokken worden. Die veranderen wel jaarlijks, dus het is ook goed om te weten hoe die zich precies gaan ontwikkelen in de komende jaren. Het is fijn wanneer je geholpen wordt als je deze investering moet doen. Daarom wil je wel weten wat je precies wel en niet mag verwachten. De regeling verandert immers in 2022. Op deze plek kan je daar meer over leren. Dit maakt het gemakkelijker aankopen.

Stimuleren tot een aankoop

Het is belangrijk om te weten wat nu eigenlijk het doel van de subsidie is. De overheid wil graag dat de consument tot de aankoop van zonnepanelen overgaat. Alleen is het wel zo dat dit een flinke investering vergt. De bestaande regeling was de zogenaamde salderingsregeling. Dat betekende dat de koper beloond werd voor de hoeveelheid stroom die werd teruggeleverd aan het net. Nu wordt er echter over een teruglever subsidie gesproken, juist omdat dit meer zou kunnen opleveren. De panelen zijn dan eerder terug te verdienen en dat maakt het voor consumenten interessanter.

Wat is het verschil?

De overgang naar deze subsidie is al in 2020 ingezet. Deze maatregel zal in ieder geval tot 2030 van kracht zijn. Het betekent dat je meer terug gaat krijgen voor je geleverde energie. Nu is een groot deel van de vergoeding nog belasting. Dat verandert echter met de nieuwe regeling omdat dan de energiebedrijven een lager tarief krijgen voorgeschoteld. Zo is er voor iedereen voordeel uit te halen. het is belangrijk om te weten dat de subsidie niet eindeloos is. Het loopt na een bepaalde tijd af. Houd daar dus wel ook rekening mee.

Advies nodig van een specialist? De experts van Zonduurzaam adviseren je graag over de subsidiemogelijkheden bij het laten installeren van zonnepanelen.

Tot zeven jaar voordeel

Door de nieuwe subsidie die in 2022 ingaat is het mogelijk om in 7 jaar tijd de investering terug te verdienen. Dat is flink korter dan met de vorige regeling, toen dit rond 10 jaar lag. Het is daardoor dus ook net iets aantrekkelijker om in zonnepanelen te investeren op die manier. Het is wel belangrijk om alle informatie goed op orde te hebben. Zo weet je precies wat je mag verwachten van de mogelijkheden die geboden worden. Het maakt het een stuk beter haalbaar voor iedereen die op deze manier van energiewinning wil overstappen in de jaren die komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.