Interieur betegelen, hoe doe je dat?

Deze nieuwe trend is je vast niet ontgaan. Platformen als Tiktok, Pinterest en Instagram staan vol met betegeld interieuw.  Met name de wit betegelde tafel met een antraciete voeg. Is dit echt een nieuwe trend of hebben we dit in het verleden vaker gezien? En wat heb je nodig om zoiets te betegelen? In deze blog leggen we je alles uit over deze trend. 

Is dit een nieuwe trend?

Betegeld interieur is niet iets nieuws, we kennen het namelijk al jaren. De kans is groot dat je grootouders nog wel een meubel hebben dat betegeld is. Ook zagen we in de jaren negentig in de architectuur dat bijvoorbeeld veel stations betegeld werden. Wat wel is veranderd zijn de kleuren. Waar je grootouders vroeger vintage kleurtinten hadden als groen, bruin en oranje zien we tegenwoordig met deze trend alle kleuren terug. Ook kun je diverse kleuren combineren of een mooi patroon erin maken. 

Wat is er allemaal mogelijk?

Je kunt in je interieur in principe alles betegelen. Wat we met deze trend vaak zien zijn bijvoorbeeld tafeltjes, bijzettafeltjes en tv-meubels die betegeld worden voor in de woonkamer of keuken. Daarnaast kun je bijvoorbeeld denken aan een nachtkastje voor de slaapkamer en een salontafel voor buiten op het terras. Je kun in principe alle soorten en maten tegels gebruiken zoals keuken tegels, badkamertegels of mozaïektegels.

Meubels betegelen, hoe doe je dat?

Allereerst heb je een meubel nodig, deze kan je kopen, zelf maken of je hebt misschien wel iets staan dat je op kunt knappen. Vervolgens heb je spullen nodig waarmee je kunt tegelen. Hierbij moet je denken aan de volgende spullen:

  • Tegels 
  • Buitenbeits (voor als je iets voor buiten maakt)
  • Voorstrijk 
  • Tegellijm 
  • Voegsel 
  • Tegelkruisjes
  • Tegelwasser
  • Inwasspons

Wat zijn de voordelen? 

Wat je kunt doen is bijvoorbeeld een oude tafel of tv-meubel betegelen. Hierdoor geef jij je oude meubels weer een geheel nieuw leven. Je kunt bijvoorbeeld ook naar een kringloopwinkel gaan en daar een iets leuks halen wat je thuis op kan knappen. Vanaf de buitenkant zie je niet hoe oud de meubels zijn als ze betegeld zijn. Op deze manier ben je ontzettend duurzaam bezig. En het is ook nog eens leuk om te doen. Dus, waar wacht je nog op?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.