Is een bouwkundig rapport verplicht?

Bij het kopen van een huis komen vaak meer kosten bij kijken dan alleen de koopprijs. Welke deze zijn weet je natuurlijk nog niet van tevoren. Je kunt hier echter wel achter komen door middel van het aanvragen van een bouwkundig rapport via Huiskeur.nl. Het is natuurlijk wel een super fijn gevoel als je weet welke kosten je te wachten staat, maar is dit dan ook verplicht? 

Een bouwkundige keuring is niet verplicht

Over het algemeen is een bouwkundige keuring niet verplicht. Het is echter wel super verstandig. Als je een huis koopt zie je vaak niet welke gebreken er allemaal zijn. Sommige gebreken zijn natuurlijk wel overduidelijk maar er zijn ook veel verborgen gebreken bij een woning. Het kan wel zo zijn dat de bank een bouwkundig rapport als een van de voorwaarde voor een hypotheek stelt. Dit gebeurt vaak bij wat oudere woningen die vrij veel gebreken kunnen hebben. Voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie is het sowieso verplicht om een bouwkundig rapport te hebben. 

Wat kost een bouwkundig rapport

Nu je weet dat een bouwkundig rapport niet verplicht maar wel handig is, kan het zo zijn dat de kosten van de keuring de doorslaggevende factor is van jou. Dat is ook vrij logisch want je hebt al zoveel kosten aan jouw nieuwe woning. Je moet echter wel goed onthouden dat je nog meer kosten kunt hebben als je de keuring niet laat uitvoeren. Als jij er vroeg bij bent wat betreft de gebreken van het huis, kun je super veel geld besparen. Er vroeg bij zijn kan natuurlijk alleen maar door middel van een bouwkundig rapport. 

Wat heb je nog meer aan een bouwkundig rapport?

Nu weet je dat het voor je eigen zekerheid überhaupt goed is om een bouwkundig rapport te hebben. Maar wat kan je er nog meer mee? Wanneer jij op het punt staat een bod te doen op het huis, heb jij een betere onderhandelingspositie met een bouwkundig rapport op zak. Als er, door de verkoper, niet genoemde gebreken aan het huis zijn kun je namelijk een lager bod doen. Zo houd jij nog een zakcentje over voor het opknappen van het pand. Direct een bouwkundige keuring aanvragen? Dat kan gemakkelijk en voordelig bij Huiskeur, dé bouwkundig specialist van Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.