Je hond in de tuin houden

Ook honden komen graag buiten en je kan daarvoor hondenspullen kopen. De meeste honden hebben veel energie en buiten spelen kan al een hoop van die energie wegnemen. Maar het is ook gewoon fijn om je hond buiten te hebben als jij buiten bent. Je wilt echter wel dat je hond ook echt in de tuin blijft, en niet ineens de weg op springt of een andere hond tegemoet rent. Als je naast een weg woont of veel honden in de buurt hebt, betekend het niet dat je je hond ineens binnen moet houden. Honden vinden naar buiten gaan ook fijn! Daarom een aantal tips om je hond veilig in de tuin te houden.

Belang van de tuin

Voordat we een aantal manieren bespreken om de hond veilig in de tuin te houden, is het handig om vast te stellen waarom je de hond eigenlijk in de tuin wil. Ze kunnen toch ook binnen blijven?
Ten eerste kan de hond in de tuin laten een fijne manier zijn voor de hond om wat energie kwijt te raken. Ook is de tuin een geschikte plek om wat te trainen en te spelen met je hond. Verder is het ook voor je hond fijn als hij/zij met warm weer naar buiten kan. En tot slot is het natuurlijk altijd leuk om je hond zo dicht mogelijk bij je te hebben.

Een riem

Een oplossing om je hond in de tuin te houden is de hond aan de riem vastmaken. Dit hoeft geen korte riem te zijn, een lekker lange riem zodat de hond ook nog wat bewegingsvrijheid heeft kan juist enorm fijn zijn! Je kan hondenspullen kopen, zoals een lange lijn, online of in de winkel. Bedenk echter wel dat je hond ook een schaduwplekje moet kunnen opzoeken als je hem/haar aan de lijn vastmaakt. Anders kan je hond oververhit raken, en dat is niet wat je als hondenliefhebber wilt!

Maak gebruik van een omheining

Een betere optie dan de riem is zorgen voor een omheining. Zo kan je hond vrij door de hele tuin bewegen zonder weg te kunnen. Een belangrijk aandachtspuntje is hier wel dat de omheining hoog genoeg moet zijn. Als dit niet het geval is kan de hond over het hek springen en toch nog gevaarlijk dicht bij de weg komen. En misschien voor de hand liggend, maar zeker niet onbelangrijk: vergeet het hek niet te sluiten! Anders heeft de omheining weinig zin. Zorg er verder voor dat de omheining diep genoeg in de grond zit, zodat de hond er ook geen gat onderdoor kan graven.

Een speciale plek voor de hond

Als je nou genoeg ruimte in je tuin hebt kun je ook een plek speciaal maken voor je hond om in te spelen. Je kunt net zoiets maken als een ren voor konijnen, alleen dan groter. Je kunt in je tuin een stuk afzetten door er een afrastering te plaatsen. Zo kan je hond vrij spelen en bewegen, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over gegraaf op plekken waar jij het niet wil, en het gevaar van planten eten die niet goed zijn voor je hond is ook weggenomen. Let ook hier op dat de afrastering diep genoeg in de grond is geplaatst, en dat de afrastering hoog genoeg is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.