Mogen kattenbakkorrels in gft bak?

Als eigenaar van een kat weet je dat je regelmatig de kattenbak moet verschonen. Maar wat moet je doen met de gebruikte kattenbakkorrels? Kunnen deze in de gft-bak worden gedaan? In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag en geven we enkele tips voor het veilig weggooien van kattenbakkorrels.

Kunnen kattenbakkorrels in de gft-bak?

Het korte antwoord is nee, kattenbakkorrels mogen niet in de gft-bak worden gedaan. Dit komt omdat kattenbakkorrels niet biologisch afbreekbaar zijn en schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Bovendien kunnen kattenbakkorrels ziekteverwekkers bevatten die schadelijk kunnen zijn voor mens en dier.

Hoe moet ik kattenbakkorrels weggooien?

Als kattenbakkorrels niet in de gft-bak mogen, wat moet je er dan mee doen? Er zijn verschillende manieren om kattenbakkorrels veilig weg te gooien:

Restafval

De meest voor de hand liggende manier om kattenbakkorrels weg te gooien is door ze bij het restafval te doen. Dit is echter niet de meest milieuvriendelijke optie en kan duur zijn, vooral als je regelmatig de kattenbak verschoont.

Speciale vuilniszakken

Sommige gemeenten bieden speciale vuilniszakken aan voor het weggooien van kattenbakkorrels. Deze zakken zijn meestal biologisch afbreekbaar en kunnen veilig bij het restafval worden gedaan.

Grote plastic zakken

Een andere optie is om de gebruikte kattenbakkorrels in een grote plastic zak te doen en deze bij het restafval te doen. Dit is echter niet de meest milieuvriendelijke optie, omdat plastic niet biologisch afbreekbaar is.

Tips voor het veilig weggooien van kattenbakkorrels

Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je kattenbakkorrels veilig en milieuvriendelijk weggooit:

  • Gebruik biologisch afbreekbare kattenbakkorrels.
  • Gebruik geen kattenbakkorrels die ziekteverwekkers kunnen bevatten.
  • Gebruik geen kattenbakkorrels die schadelijk zijn voor het milieu.
  • Gebruik geen kattenbakkorrels die zijn behandeld met chemicaliën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.