Begin jij jouw keuken zat te worden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je namelijk alles over het pimpen van je keuken! Zo krijg ook jij een nieuwe keuken, zonder dat je een nieuwe keuken hoeft te kopen.

Keuken wrappen

Het wrappen van een keuken is een voordelige manier om je keuken en dan met name je keukenkastjes een nieuw leven in te blazen. Een nieuwe keuken kost bakken met geld terwijl het folie om te wrappen een stuk goedkoper is. Wat het kost en wat je allemaal moet doen zullen op een rijtje zetten.

Keuken wrappen kosten

De kosten van het materiaal ligt ongeveer tussen de €10 en €30 per vierkante meter. Het is dan aan jou welk materiaal je gebruikt. Hier vertel ik zo meer over. Nu eerst de kosten. Logischerwijs betaal je meer wanneer je een grote keuken hebt met veel keukenkastjes en lades. Je kunt natuurlijk altijd een offerte aanvragen, maar om een globaal overzicht te krijgen heb ik een drietal voorbeelden gemaakt.

Kleine keuken
Bij een kleine keuken spreken we over een keuken met drie kastjes en drie lades. De prijs zal hier tussen de €75 & €150 liggen.

Middelgrote keuken
Bij een Middelgrote keuken spreken we over een keuken met zes kastjes en zes lades. De prijs zal hier tussen de €175 & €300 liggen.

Grote keuken
Bij een Grote keuken spreken we over een keuken met 10 kastjes en 10 lades. De prijs zal hier tussen de €325 & €450 liggen.

De materialen

De meest gebruikte stickersoort noemt met Vinyl wrap. Vinyl is een extreem dungesneden soort kunststof. Dit maakt het ideaal om te gebruiken als wrapsticker. Qua materiaal wordt er altijd Vinyl gebruikt, maar toch heb je verschillende soorten folie. Zo kun je kiezen voor: Matte folie, hoogglans folie en folie met opdruk.

Matte folie
Matte folie wordt vaak gebruikt om een keuken een strakke en moderne uitstraling te geven. Het folie is een veel soorten kleuren te verkrijgen en weerkaatst geen licht.

Hoogglans folie
Wanneer je opzoek bent naar een wat luxere uitstraling is hoogglans folie voor jou de beste keuze. Op Hoogglans folie zit een extra toplaag wat ervoor zorgt dat er een extra glans zichtbaar is. Zo kun je de meest simpele keuken omtoveren tot een vijf sterren keuken.

Folie met opdruk
Wil je je keuken echt compleet veranderen? Dan is een folie met opdruk voor jou geschikt. Je kunt er namelijk voor kiezen om stickers te kiezen met bijvoorbeeld een beton of houtlook.

Ervaringen met wrappen

Deze blog heb ik geschreven met de voornaamste reden: ik ben helemaal verbluft van het resultaat. Mijn oude keuken was gewoon oersaai en zag er niet meer uit. Ik heb gekozen voor de Folie met opdruk en heb deze er zelf opgeplakt. Het was een pittige klus, maar het is me toch gelukt! Natuurlijk heb ik ook wat foto’s gemaakt om met jullie te delen.

Before & after het wrappen van de keuken

De voor- en nadelen

Doordat zelf een hele dag bezig ben geweest ben met het wrappen en het er nu al een poosje op zit. Kan ik jullie duidelijk de voor- en nadelen vertellen.

Voordelen

  • Relatief goedkoop
  • Snelle oplossing
  • Ziet er goed uit
  • Veel keuze

Nadelen

  • Wrapfolie kan loslaten
  • Tijdens het zetten kan er lucht onder de folie komen
  • Gevoelig voor beschadiging

Na wat speurwerk heb ik een video gevonden van een bedrijf dat gespecialiseerd is in het plakken van deze stickers. Zij leggen exact uit wat het inhoud:

Wil je meer informatie over het laten wrappen van je keuken? Neem dan contact op met Keukenswrappen.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.