Het is lastig om met beperkte ruimte toch een goede inrichting te creëren. Waar laat je bijvoorbeeld de eettafel? En is daar überhaupt nog wel plek voor? In dit artikel lees je hoe je dit het beste kunt oplossen.

Klein wonen hoeft echt geen probleem te zijn. Je kan met enkele handige trucs gewoon een eettafel kwijt in je woonkamer. Zo kan je op een normale manier genieten van je avondeten.

Tips om je kleine woonkamer te voorzien van een eettafel:

Kies voor rond

Het idee van een ronde eettafel klinkt misschien raar, maar bespaart je wel veel ruimte. Voor een vierkante of rechthoekige tafel heb je meer ruimte nodig. Zo’n ronde tafel kan je bovendien makkelijker verplaatsen.
Als je de tafel tegen de muur zet, kunnen de stoelen makkelijk tussen de muur en tafel worden gezet. Door stoelen te kiezen die volledig onder de tafel passen, bespaar je nog meer ruimte. Als je nog ruimte tekortkomt, kan je simpelweg de tafel iets opschuiven.

Luchtige eettafels

Het hebben van een luchtige eettafel draagt bij aan het creëren van ruimte in je beperkte woonruimte. Kies bijvoorbeeld een tafel met één poot, in plaats van vier poten. Dit levert voordelen op tijdens het schoonmaken en zorgt daarnaast voor een ruimtelijker gevoel.

Eettafel bij de bank

Als je voorkeur uitgaat naar een vierkante of rechthoekige tafel, hoeft dit ook nog geen probleem te zijn. Plaats de eettafel voor de bank en zet aan de andere kant en de zijkanten nog wat stoelen neer. Een erg handige manier om toch een vierkante tafel kwijt te kunnen in je beperkte woonruimte.

Geen tafel, maar een bar

Mocht je nou echt geen ruimte hebben voor een tafel, wees dan niet getreurd. Je kan ervoor kiezen om een bar te plaatsen. Zo’n bar kan ook zeer geschikt zijn om aan te eten. Met wat comfortabele krukken kan je een leuke plek maken voor het avondeten. Je hoeft ook niet per se de bar aan de keuken te laten grenzen. Door in de hoogte te werken zorg je bovendien ook weer voor een meer ruimtelijk gevoel dan bij een lage eettafel. De krukken kan je vaak ook weer volledig onder de bar kwijt, waardoor je hier ook weer meer ruimte creëert.

Deze blog is geschreven in samenwerking met LED strips.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.