Kosten badkamer verbouwen: een gedetailleerde gids

Een badkamer verbouwen is een grote stap en een flinke investering. Maar hoeveel kost het precies om een badkamer te verbouwen? In deze gids gaan we dieper in op de kosten van een badkamer verbouwen, zodat u een beter beeld krijgt van wat u kunt verwachten.

De gemiddelde kosten badkamer verbouwen

De kosten van een badkamer verbouwen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte van de badkamer, de staat van de huidige badkamer, en de specifieke wensen die u heeft voor de verbouwing. Gemiddeld genomen kunt u echter rekenen op de volgende kosten:

 • Een eenvoudige verbouwing, waarbij alleen de sanitair wordt vervangen: € 5.000 – € 10.000
 • Een gemiddelde verbouwing, waarbij ook de wanden, vloer en plafond worden aangepakt: € 10.000 – € 25.000
 • Een luxe verbouwing, waarbij ook hoogwaardige materialen worden gebruikt en er bijvoorbeeld een inloopdouche wordt geïnstalleerd: € 25.000 – € 50.000

Wat zijn de belangrijkste kostenposten?

De belangrijkste kostenposten bij een badkamer verbouwen zijn:

 • Sanitair: denk aan een toilet, bad, douche, wastafel en eventuele kranen. Deze kosten kunnen variëren van enkele honderden euro’s tot enkele duizenden euro’s, afhankelijk van de gekozen materialen en merken.
 • Tegels: de kosten voor tegels kunnen oplopen tot meerdere duizenden euro’s, afhankelijk van de grootte van de badkamer en het gekozen materiaal.
 • Elektra en waterleidingen: de kosten voor het aanleggen of vervangen van elektra en waterleidingen kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s.
 • Arbeidskosten: de arbeidskosten voor een badkamer verbouwen kunnen oplopen tot meerdere duizenden euro’s, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de verbouwing.

Hoe kunt u geld besparen bij een badkamer verbouwen?

Er zijn verschillende manieren waarop u geld kunt besparen bij een badkamer verbouwen:

 • Kies voor eenvoudige materialen: door te kiezen voor eenvoudige materialen, zoals basic tegels of goedkopere sanitair, kunt u al snel honderden euro’s besparen.
 • Doe het zelf: door zelf bepaalde werkzaamheden uit te voeren, zoals het aanleggen van water- en elektra, kunt u veel geld besparen op arbeidskosten.
 • Kies voor een eenvoudige indeling: door te kiezen voor een eenvoudige indeling, zoals een douche in plaats van een bad, kunt u al snel honderden euro’s besparen.
 • Vergelijk offertes: door verschillende offertes op te vragen bij verschillende aannemers, kunt u veel geld besparen op arbeidskosten.

Conclusie: is een badkamer verbouwen de investering waard?

Een badkamer verbouwen is zeker de investering waard, zowel op financieel als op persoonlijk vlak. Een nieuwe badkamer kan de waarde van uw huis verhogen, en uw dagelijks leven aangenamer maken. Door goed te overwegen wat uw wensen zijn en slim te besparen op kosten, kunt u een prachtige nieuwe badkamer creëren zonder teveel geld uit te geven. Uiteraard kan het ook zo zijn dat uw oude badkamer schimmel heeft en dat u daarom uw badkamer wilt vervangen, heel begrijpelijk.

Veelgestelde vragen omtrent kosten badkamer verbouwen

Wilt u uw badkamer verbouwen, maar wilt u eerst weten wat dit gaat kosten? In deze sectie geven we antwoord op veelgestelde vragen omtrent de kosten van een badkamer verbouwen. Van de gemiddelde kosten tot manieren om geld te besparen, we hebben het allemaal.

Wat kost een nieuwe badkamer inclusief montage?

De kosten voor een nieuwe badkamer inclusief montage kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte van de badkamer, de gekozen materialen en de specifieke wensen die u heeft voor de nieuwe badkamer. Gemiddeld genomen kunt u rekenen op kosten tussen de € 10.000 – € 35.000.

Wat kost een badkamer verbouwen per m2?

De kosten voor een badkamer verbouwen per m2 kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte van de badkamer, de staat van de huidige badkamer, en de specifieke wensen die u heeft voor de verbouwing. Gemiddeld genomen kunt u rekenen op kosten tussen de € 1.000 – € 2.500 per m2.

Wat maakt een badkamer duur?

Er zijn verschillende factoren die een badkamer duur kunnen maken, zoals het gebruik van hoogwaardige materialen, het aanleggen van extra’s zoals een inloopdouche of vloerverwarming, en de arbeidskosten voor de verbouwing. Ook kan een luxe badkamer duurder zijn dan een eenvoudige badkamer

Wat kost een luxe badkamer inclusief montage?

De kosten voor een luxe badkamer inclusief montage kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte van de badkamer, de gekozen materialen en de specifieke wensen die u heeft voor de luxe badkamer. Gemiddeld genomen kunt u rekenen op kosten tussen de € 25.000 – € 50.000.

Wat ben je gemiddeld kwijt aan een badkamer?

De kosten voor een badkamer kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte van de badkamer, de staat van de huidige badkamer, en de specifieke wensen die u heeft voor de verbouwing. Gemiddeld genomen kunt u rekenen op kosten tussen de € 5.000 – € 25.000.

Hoe lang duurt het om een badkamer te verbouwen?

De duur van een badkamer verbouwing kan sterk variëren, afhankelijk van de grootte van de badkamer, de staat van de huidige badkamer, en de specifieke wensen die u heeft voor de verbouwing. Gemiddeld genomen duurt een badkamer verbouwing tussen de 2 – 6 weken.

Hoeveel kun je afdingen op een badkamer?

Het is mogelijk om af te dingen op de prijs van een badkamer, afhankelijk van de hoeveelheid werk die moet worden gedaan en de specifieke wensen die u heeft. Het is aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende aannemers en deze met elkaar te vergelijken.

Wat is de prijs van een inloopdouche?

De prijs van een inloopdouche kan sterk variëren, afhankelijk van de grootte van de douche, de gekozen materialen en de specifieke wensen die u heeft voor de inloopdouche. Gemiddeld genomen kunt u rekenen op prijzen tussen de € 1.500 – € 5.000.

Hoe goedkoop je badkamer renoveren?

Er zijn verschillende manieren om de kosten van een badkamer renovatie te verlagen, zoals het kiezen van eenvoudige materialen, zelf werkzaamheden uitvoeren, kiezen voor een eenvoudige indeling en vergelijken van offertes van verschillende aannemers. Het is ook verstandig om realistisch te zijn over uw budget en specifieke wensen, en niet teveel te willen in een beperkt budget.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.