Latex spuiten of rollen?

In dit artikel vind je informatie over het laten spuiten of ouderwets laten rollen van je woning. Wat zijn de de voordelen en nadelen, hoe snel kun je aan de slag en wat kun je doen om het strakste/mooiste resultaat te krijgen.

Allereerst zal ik mijzelf even voorstellen, dan krijg je een indruk van wie dit artikel schrijft! Hallo, mijn naam is Kevin en ik ben een gediplomeerde schilder. Toen ik nog op de middelbare school zat in de bouwklas kreeg ik de smaak van het schilderen te pakken.
Na het goed afronden van mijn middelbare school ben ik gaan leren voor schilder. 2 Jaar lang had ik keihard gewerkt aan mijn schildersopleiding en was het gelukt om mijn schilders diploma binnen te halen.

Jarenlang heb ik muren en plafonds met de hand gekwast en gerold, dit omdat latex spuiten pas de laatste paar jaar echt populair is geworden. Nadat ik het zat was om complete plafonds te rollen, besloot ik om mijzelf te verdiepen in latex spuiten. Na zoveel woningen en bedrijfspanden gespoten te hebben kan ik zeggen dat latex spuiten onwijs leuk is om te doen! Nu je wat meer weet over mij, wil ik je graag meer vertellen over het onderwerp latex spuiten of rollen. Veel plezier met lezen!

Woning compleet laten spuiten of rollen?

Je hebt eindelijk de sleutels van je net opgeleverde nieuwbouwwoning ontvangen of je wilt je huis een strakke opfrisbeurt geven. Het eerste waar je natuurlijk aan denkt is het schilderwerk. Hoe zorg ik ervoor dat ik het mooiste resultaat krijg? Is de vraag die je jezelf nu waarschijnlijk stelt. De kamers in je woning kun je gaan rollen of spuiten. Allebei de uitvoeringen hebben voor en nadelen. Wel moet ik zeggen dat er bij rollen meer nadelen zijn, dan bij het spuiten.

Voordelen rollen: Je kunt al vaak snel starten met rollen en kwasten nadat je de grond goed hebt afgedekt. Ligt er nog geen vloer in je woning, dan kun je nog sneller starten.

Nadelen rollen: Wanneer er niet goed gerold wordt, zijn er zichtbare banen/strepen te zien. Of je hebt te maken met kleurverschil op sommige plekken. Het rollen neemt veel tijd in beslag en is er intensief. Al snel kun je schouderklachten krijgen zodra je een plafond rolt.

Voordelen spuiten: Het spuiten gaat super snel, als alles goed afgeplakt is kun je in anderhalf uur je woning gespoten hebben. Met latex spuiten kun je mooie strakke banen op de muren en plafond aanbrengen.

Nadelen spuiten: Voordat je kan starten met latex spuiten, moeten eerst alle kozijnen, deuren en andere niet te spuiten onderdelen goed afgeplakt worden. Bij het spuiten van verschillende kleuren moet de latexspuitmachine vaak schoongemaakt worden, wat weer extra tijd in beslag neemt.

Stappenplan rollen

In dit artikel wil ik je onthullen hoe je met rollen en het spuiten een mooi eindresultaat krijgt. Als eerst start ik met de uitleg van rollen:

Stap 1 – Dek de vloer goed af, als er een vloer in je woning legt. Doe wat verf in een klein emmertje en hou deze samen met een kwast en kleine roller in je hand.
Ga nu eerst alle hoeken af van links naar rechts met de kwast en kleine roller.

Stap 2 – Wanneer je dat gedaan hebt ga je weer van links naar rechts met de grote roller over de muur.
Je maakt met de grote roller lange grote banen. Als eerst druk je de roller in het midden van de muur en ga je van boven naar beneden grote banen rollen. Let op! begin nooit eerst boven met een volle roller met verf, anders krijg je bovenaan de muur een hoop verf.

Stap 3 -Breng na het zetten van je eerste grote baan op de muur, overlappend de volgende baan en rol zo heel de muur. Hetzelfde geldt voor het rollen van een plafond. Altijd eerst de hoeken met kwast + kleine roller en daarna afmaken met de grote roller.
Door op deze manier te rollen zal je zien dat je geen zichtbare banen krijgt. Rol wel altijd je roller goed in de muurverf! Zodra het rollen op de muur niet lekker gaat heb je te weinig muur verf gebruikt. Rol ook altijd de verf goed uit, zodat je overal genoeg verf krijgt.

Latex muur spuiten

Stappenplan spuiten

Stap 1 – Plak eerst alles wat niet gespoten hoeft te worden netjes af. Zorg dat de folie of maskeerpapier goed vast zit, want als het wegschiet zit je met een probleem;
Stap 2 – Huur een professionele latex spuitmachine en koop overspuitbare verf;
Stap 3 – Zet de aanzuigslang van de machine in de emmer en druk op het knopje prime. De verf word nu opgezogen en komt door de afvoerslang weer naar buiten. Als dat gebeurt is schakel je de schakelaar om en kun je druk opbouwen;
Stap 4 – Stel de airless spuitmachine in op 180 bar en test eerst op een stuk karton. Zodra de spuit goede banen spuit kunnen we starten met spuiten. Ga nu net als met rollen eerst alle hoeken af per wand of plafond. Spuit daarna hele banen van links naar rechts aan;
Stap 5 – wanneer je klaar ben met spuiten, kun je de machine schoonmaken. Zet de aanzuigstang van de machine in een emmer met water en spuit net zolang in een put buiten totdat de machine schoon is.

Spuitwerk uitbesteden?

Zie je het jezelf allemaal niet doen? Kan ik goed begrijpen. Wij zijn snel beschikbaar voor wanden spuiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.