Leuke en praktische tips voor het inrichten van je studentenkamer

Ben jij een echte student en moet je het elke maand doen met het geld dat binnenkomt door Ome Duo? Bekijk dan eens onderstaande tips voor het leuk en praktisch inrichten van een studentenkamer! Deze tips zullen je namelijk een hoop geld en moeite besparen en dat is natuurlijk ideal! Een student moet goed slapen en daar heb je een boxspring van Boxspring Gekte voor nodig!

Ga voor meubels die meerdere functies hebben

Het kan wel eens zo zijn dat je je bed als studeerplek gebruikt, maar dit is natuurlijk niet helemaal waar je bed voor is bedoelt. Een extra functie die je bed echter wel kan hebben is een opbergplek. Door een bed te kiezen met lades aan de onderkant bespaar je ruimte en zorg je ervoor dat alle rommel uit het zicht is verdwenen. Dan kun je ook gelijk je parket behandelen.

Ook zou je kunnen kiezen voor een bank die je om kunt toveren tot slaapplek zodat je altijd vrienden kunt laten logeren. Kies verder voor een compact bureau dat uitklapbaar is tot eettafel en speur het internet af naar leuke gekleurde poefjes met extra ruimte waar je spullen in op kunt bergen. 

Maak vooral gebruik van lichte kleuren 

Door gebruik te maken van lichte kleuren zoals wit, licht blauw, lila, beige en lichtgrijs in je interieur creëer je al snel een rustig ogende kamer. Als je toch erg houdt van fellere kleuren dan kun je dit terug laten komen in de vorm van kussens, vloerkleden, foto’s en kaarsen. Zolang de basis van de grotere oppervlakken in je kamer licht houdt kun je experimenteren met de rest van de items, dit zal een erg leuk contrast geven!

Experimenteer met licht en kaarsjes

Als student zijnde is het natuurlijk logisch dat je niet een al te groot budget tot je beschikking hebt. Toch kun je met simpele items zoals sfeerlampjes, gekleurde geurkaarsen en wandlampen al erg ver komen. Verspreid de aangeschafte verlichting over je gehele kamer en creëer op deze manier een fijne sfeer. Je kunt het zo gek maken als je wilt want van kaarsen en kleine lampjes heb je nooit genoeg!

Neem een kijkje bij de kringloopwinkel

De zoektocht naar mooie en toch niet al te dure meubels kan nog best wel eens moeilijk zijn. Onze tip is dan ook om eens een kijkje te nemen in een leuke kringloopwinkel. Als je er even de tijd voor neemt zul je vast en zeker mooie en unieke items tegenkomen die je kunt gebruiken om je studentenkamer een hele make over te geven. Ook als je veel meubels of accessoires bezit die je niet meer echt gebruikt of eigenlijk alleen maar in de weg staan kan de kringloopwinkel super handig zijn. Breng je spullen hier makkelijk naar toe of laat het ophalen en maak er iemand anders blij mee! Wij hopen dat bovengenoemde tips jou gaan helpen om je studentenkamer gezellig te maken zonder dat je daar veel geld aan hoeft uit te geven. Door de tips te combineren en er je eigen twist aan te geven zul je van jouw kamer een fijn en gezellig nieuw thuis maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.