Mag tuinaarde in GFT-bak?

Als je een tuin hebt, is het onvermijdelijk dat je af en toe tuinaarde nodig hebt. Maar waar moet je dit nu laten als je geen plek hebt om het op te slaan? Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om tuinaarde in de GFT-bak te doen. In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag en bekijken we de voor- en nadelen van het gebruik van de GFT-bak voor tuinaarde.

Kun je tuinaarde in de GFT-bak doen?

Nee, je mag geen tuinaarde in de GFT-bak doen. Dit heeft te maken met het feit dat de GFT-bak bedoeld is voor organisch afval. Tuinaarde valt hier niet onder, omdat het geen organisch materiaal is. Tuinaarde bestaat namelijk uit zand, klei en organische stoffen zoals compost.

Als je tuinaarde in de GFT-bak doet, kan dit problemen veroorzaken bij de verwerking van het afval. De GFT-bak wordt namelijk gebruikt voor compostering, waarbij het afval wordt omgezet in compost. Door tuinaarde in de GFT-bak te doen, kan de compostering verstoord worden en kan het eindproduct van lagere kwaliteit zijn.

Waar moet je tuinaarde dan wel laten?

Als je tuinaarde of zand hebt die je kwijt wilt, zijn er verschillende opties. Een optie is om het naar de gemeentelijke milieustraat te brengen. Hier kun je verschillende soorten afval kwijt, waaronder tuinaarde. Je kunt ook contact opnemen met een hoveniersbedrijf. Zij kunnen de tuinaarde vaak wel gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.