Dit is de reden dat je nieuwe theedoek niet droogt – en onze oplossing!

Je kent het wel: je hebt nieuwe theedoeken gekocht, maar zodra je ze thuis gebruikt lijken ze meer op een waterbarrière dan op een absorberend hulpmiddel. De frustratie kan hoog oplopen als je niet weet waarom dit gebeurt. Je bent echter niet de enige die hier tegenaan loopt. “Waarom droogt mijn nieuwe theedoek niet goed?” is een vraag die velen zich stellen. In deze blog duiken we dieper in dit mysterie en bieden we concrete oplossingen en tips om je theedoeken optimaal te laten presteren.

Dit is waarom jouw nieuwe theedoek niet goed droogt

Bij de productie van nieuwe theedoeken wordt er vaak een dun laagje was op de katoenvezels aangebracht. Dit laagje helpt bij het soepeler laten verlopen van het productieproces. Echter, ditzelfde waslaagje is de boosdoener die de absorptiecapaciteit van je theedoek vermindert.

Oplossing: Theedoeken voorwassen

Nieuwe theedoeken wassen is de oplossing. Voordat je de nieuwe theedoeken in gebruik neemt is het raadzaam om ze minstens drie keer apart te wassen op een temperatuur van 60°C, waarbij het gebruik van wasverzachter wordt vermeden. En let op: altijd het waslabel controleren! Het resultaat? Theedoeken die minder smoezelig uit de was komen en perfect drogen.

Alternatieve oplossing: De azijntruc

Als na drie wasbeurten je nieuwe theedoeken nog steeds niet naar tevredenheid drogen dan kun je ze een nacht in koud water met wat azijn laten weken. Deze ‘ouderwetse’ methode kan wonderen doen en zorgt er vaak voor dat theedoeken na een volgende wasbeurt wél optimaal drogen.

Hoe vaak moet je een theedoek eigenlijk vervangen?

Hoe vaak moet je een theedoek eigenlijk vervangen? Het advies is om ze na intensief gebruik na ongeveer een jaar te vervangen. Dit houdt je keuken fris en hygiënisch.