Puzzel als een echte professional

Jaarlijks zijn er wereldwijd meerdere puzzelwedstrijden waar vele groepen aan meedoen om te bewijzen dat zij het snelst een grote puzzel kunnen oplossen. Misschien ben je niet zo’n iemand die mee zal doen aan puzzelwedstrijden, maar zou je wel graag willen puzzelen als een professional. Dat is nu mogelijk aangezien meerdere professionals hebben verteld hoe zij oefenen voor zulke wedstrijden en wat zij allemaal hebben gedaan om zo goed te worden. In dit artikel zal je dan ook een paar tips kunnen vinden om te leren puzzelen als de professionals dat doen op de puzzelwedstrijden. Het niet kopen legpuzzel is bijna onmogelijk na het lezen van dit artikel.

Leer de puzzel kennen

Met de puzzel leren kennen, kijk je eerst goed naar de afbeelding van de puzzel en zoek naar opvallende elementen. Zie je in een menigte van mensen ineens een hondje met een rode ballon, dan weet je dat je daarop moet letten en weet je waar je die puzzelstukken moet plaatsen. Koop dan vooral ook een puzzel Jan van Haasteren 1000 stukjes en leer die puzzel eerst kennen. Na je observatie kan je eindelijk gaan beginnen met puzzelen en zal je zien dat je er aanzienlijk minder lang over de puzzel zal gaan doen.

Neem dus eerst echt je tijd om erachter te komen wat je gaat puzzelen.

Sorteer alle puzzelstukken van de puzzel

Het sorteren van de puzzelstukken helpt heel erg om sneller te kunnen puzzelen. Je kan ervoor kiezen om een hoopje te maken met de buitenkant, een hoopje te maken met de kleuren die bij elkaar horen en een hoopje te maken met uitspringende elementen.

Professionals hebben gezegd dat het belangrijk is dat je de elementen die ervoor jou uitspringen er gelijk tussenuit haalt en daarmee begint te puzzelen. Je gaat dan op zoek naar de stukken die daarbij horen en dan heb je dat gedeelte van de puzzel al klaar en kan je verdergaan met de rest van de puzzel.

Kies voor een rustige achtergrondmuziek

Mocht je gaan puzzelen met een muziekje op de achtergrond, kies dan voor een rustige achtergrondmuziek. Het liefst ook muziek die je bijna woord voor woord kent. Je wil kiezen voor muziek die je stress geeft tijdens het puzzelen, maar je wil natuurlijk ook niet voor muziek kiezen die je bijna in slaap zal gaan wiegen.

Wanneer je puzzelt met muziek op de achtergrond is het belangrijk dat je niet gaat puzzelen op het tempo of ritme van de muziek die je hebt opstaan. Houd gewoon een ritme aan die voor jou werkt en die je een langere tijd zou kunnen volhouden.

Laat de puzzel los aan het einde

Het maken van een puzzel kan veel tijd gaan kosten, al helemaal als de puzzel bestaat uit meer dan 1000 stukjes. Als je die puzzel hebt voltooid, ben je daar natuurlijk erg trots op en krijg je het haast niet over je hart om de puzzel uit elkaar te halen. Toch is het belangrijk om de gemaakte puzzel los te laten. Laat de puzzel daarom ook niet weken op tafel liggen en lijst hem dan ook zeker niet in. Wil je nu een puzzel van 1500 stukjes kopen? Doe dat dan ook vooral en puzzel volgens de tips gegeven in dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.