Redenen om te kiezen voor een verkoopmakelaar

Je huis verkopen is een flinke stap. Wie zijn of haar huis gaat verkopen krijgt met nogal wat zaken te maken. 90 procent van de mensen die een huis verkopen schakelt een verkoopmakelaar in. We keken waarom dit zo is. Het begint allemaal bij schatting van je huis en daarna wordt de verkoop in gang gezet. In dit artikel hebben we de belangrijkste redenen op een rijtje gezet om te kiezen voor een verkoopmakelaar. 

De beste verkoopprijs 

Een verkoopmakelaar is op de hoogte van de waarde van huizen. Hij kan je dan ook als geen ander vertellen wat voor jouw huis de beste verkoopprijs is. Daarbij kijkt hij naar zaken zoals de technische staat van je huis, je energieverbruik maar ook naar de mate waarin huizen gewild zijn.  Een goede makelaar zal ervoor zorgen dat de prijs van jouw huis niet te laag maar ook absoluut niet te hoog is. 

Altijd zakelijk 

Bij de verkoop van je huis spelen jouw emoties een belangrijke rol. Je hebt bepaalde herinneringen aan een huis en die zijn niet in geld uit te drukken. De makelaar is altijd zakelijk. Hij kijkt anders naar jouw huis en zal dit ook zo overbrengen naar de kopers toe. 

Goede onderhandelingen 

De makelaar is als geen ander op de hoogte van verkooptechnieken en onderhandelingen. Hij zal de onderhandelingen zo uitvoeren dat jij de maximale prijs voor je huis krijgt. Profiteer van de ervaring van de makelaar.

Tip: wil jij je huis verkopen in Antwerpen of omgeving? Schakel dan Heylen Vastgoed de grootste vastgoedmakelaar in Antwerpen in!

Geen gedoe 

Bij een huis verkopen komt een hoop gedoe kijken. Daarbij mag je denken aan juridische maar ook aan administratieve zaken. Jij wil je huis verkopen en een ander huis aanschaffen maar je hebt geen behoefte aan dit gedoe. Daarnaast heeft de makelaar ook hier veel meer ervaring mee. 

Wanneer valt de hamer 

De verkoopmakelaar weet wanneer het tijd is om de hamer te laten vallen. Op welk moment moet je de woning verkopen, het is een kunst op zich. Van een schatting van je huis tot het moment waarop je de verkoop officieel maakt, het zijn zaken die je voor het beste resultaat aan de verkoopmakelaar overlaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.