Je moet hard aan het werk, ook als dit vanuit huis is. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Soms kan je je totaal niet concentreren op het werk. Je mag dan wel thuiswerken, ook hier raak je door veel dingen afgeleid.

In dit artikel bespreken we fouten die men maakt bij het thuiswerken, die bijdragen aan een verminderde concentratie.

Snel op te lossen fouten

Niet goed zitten

Het is van groot belang dat je comfortabel kunt zitten. Je zit misschien voor een korte periode prettig in je stoel, maar is dat ook zo voor langere periodes? Kijk ook of de stoel wel op de juiste hoogte is.

Gebrek aan planten

Planten zorgen voor gezelligheid. Je wordt er gelukkiger van, kan je beter concentreren en je wordt creatiever. Planten zijn daarom een must have voor in jouw thuiskantoor. Wacht daarom niet langer en schaf planten aan.

Vieze geurtjes

Vieze geurtjes wil je sowieso liever vermijden. Vooral tijdens het werk kan het erg hinderlijk zijn als het niet lekker ruikt. Naast dat het niet lekker is, heeft het ook slechte invloed op je productiviteit.

Niet goed ingericht

Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke voorkeur wat betreft inrichting. Als jij graag blauwe meubels hebt, werk je niet prettig in een omgeving met allerlei andere kleuren. Zorg ervoor dat je jouw thuiskantoor helemaal naar jouw hand zet, zodat je er prettig kunt werken.

Veel rommel

Iedereen weet dat dit niet handig is, maar iedereen maakt zich er ook schuldig aan. Rommel zorgt voor onrust. Deze onrust zorgt weer voor een mindere werksfeer en ga zo maar door. Ruim je bureau en de rest van de kamer op, zodat je een rustige werkomgeving creëert voor jezelf. Het is misschien niet het leukste karweitje, maar het kan grote gevolgen hebben.

Slecht licht

Tijdens de zomer is licht niet zo’n probleem. De zon schijnt lang genoeg om ervoor te zorgen dat je de hele dag licht hebt in je kamer. Tijdens de winter is dit echter anders. Het kan voorkomen dat je moet werken terwijl het donker is buiten. Goed licht is dan belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor een lamp die je op verschillende standen kan instellen. Zo heb je altijd de juiste hoeveelheid licht en kan je rustig werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.