Een terrasverwarmer is een aanwinst voor elke buitenruimte. Ze helpen je nog meer van het buitenleven te genieten en zorgen voor wat warmte tijdens de koelere ochtenden en avonden. Het kan moeilijk zijn om de juiste te vinden, maar we zijn er om u te helpen.

De basisprincipes van het ophangen van een terrasverwarmer

Terrasverwarmers zijn perfect voor die koude avonden, maar ze kunnen een beetje omslachtig zijn om op te hangen. In dit gedeelte nemen we 3 verschillende manieren door om je terrasverwarmer te bevestigen en laten we je zien welke het beste is. Het installeren van een terrasverwarmer kan niet zonder toegang tot een stroombron in de buurt. De perfecte stroombronnen hiervoor zijn een stopcontact in de buurt of een stroompunt. U moet er rekening mee houden dat de heaters vaak een hoog vermogen hebben dus liever op een eigen 16A  groep zitten. Een terrasverwarmer ophangen is niet zo moeilijk als het lijkt. Bij het ophangen van een terrasverwarmer zijn er een aantal zaken waar u op moet letten:

– Het eerste dat u moet doen, is ervoor zorgen dat het gebied waar u de kachel wilt ophangen, waterpas is. Dit zorgt ervoor dat de heater stabiel hangt. Het oog wil namelijk ook wat;

– Zoek vervolgens een geschikte plaats voor de heater. Het advies is om deze minstens 3 meter verwijderd te houden van brandbare materialen zoals bomen, struiken of gebouwen;

– Zodra u een geschikte plaats voor uw haken heeft gevonden, kunt u ze stevig bevestigen met schroeven. (optioneel met een plug indien dit nodig is)

Terrasverwarmers zijn er in verschillende soorten, zo heb je een terrasverwarming plafond of hangende terrasverwarmer met verlichting. Op de website van SlimmeHeater.nl kun je onderzoek doen naar alle soorten en mogelijkheden.

De beste plaats om uw terrasverwarmer op te hangen

Er zijn veel verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen waar u uw terrasverwarmer ophangt. Het eerste waar u aan moet denken, is of het wel of niet veilig is om de kachel aan de muur van het gebouw te hangen. Als dat zo is, zijn er enkele richtlijnen over welke hoogte daarvoor geschikt moet zijn. Het volgende waar u aan moet denken, is of het gebied dat door de verwarming wordt verwarmd geen invloed van wind heeft. Ook is het advies om goed na te denken op welke hoogte de heater wordt gehangen. Te hoog kan een negatieve invloed op de straling hebben.

Hoe u uw terrasverwarmer veilig en handig ophangt?

De meest gebruikelijke manier om een terrasverwarmer op te hangen is met behulp van beugels die in de muur worden geschroefd. De beugels moeten minstens 20 cm van de muur verwijderd zijn, maar niet meer dan 30 cm. Er moet ook ten minste 2 meter ruimte zijn tussen de beugel en brandbaar materiaal, zoals bomen of struiken.

Om de heater te bevestigen heb je niet veel gereedschappen nodig: een boormachine, schroeven en een schroevendraaier. De schroeven worden gebruikt om de kachel aan de muur of het plafond te hangen, terwijl de boor nodig is voor het boren van gaten in uw muur of plafond. Wij leveren altijd een handleiding bij de heaters. Volg de instructies zorgvuldig op bij het installeren ervan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.