Thuis je eigen gymruimte inrichten: enkele tips

Het lijkt erop dat sommigen denken dat iedereen zijn eigen mancave nodig heeft, maar hoe zit het met je persoonlijke trainingsruimte thuis? Wij zouden iedereen aanraden om thuis een eigen trainingsruimte in te richten zodat je je altijd kunt terugtrekken om even lekker te sporten. Je hoeft niet altijd gewichten in de lucht te gooien, je kunt ook moderne, hippe workouts doen zoals yoga of spinning.

De basis van je eigen gym

Dat is geweldig! Je hebt besloten om je eigen homegym te kopen. Maar wat heb je echt nodig? We laten u de uitrustingen zien die uw investering waard zijn en waarmee u meteen aan de slag kunt.

Een halterstang

Het eerste wat je nodig hebt is een halterstang met een diameter van 50 mm. Houd er rekening mee dat de standaard Olympische halterstang 220 cm lang is; als je niet veel ruimte beschikbaar hebt, zorg er dan voor dat je er geen krijgt. Als de ruimte beperkt is, kun je kiezen voor een kortere stang van 180 cm. Deze bar weegt slechts 15 kg, maar biedt nog steeds dezelfde trainingsopties als uw typische barbell. Houd er rekening mee dat een kortere stang een kleinere grip heeft, wat tijdens bepaalde oefeningen beperkend kan zijn.

Genoeg halterschijven

Halterschijven zijn er in verschillende materialen en uitvoeringen. Je kunt ze kopen van gietijzer, gietijzer met een rubberen coating of puur rubber. De prijsklassen zijn enorm verschillend, van één euro per kilogram voor gietijzeren gewichten tot drie tot vier euro per kilogram voor olympische schijven met kleurcodering. Ze worden voornamelijk gebruikt door gewichtheffers en bij officiële gewichthefwedstrijden.

Een setje dumbells

Het is het beste om zowel een grote halter als twee kleinere te hebben, zodat je dumbbells kunt maken met verwijderbare halterschijven. Gebruik ze voor lichter halterwerk. Een andere optie zijn verstelbare dumbbells. Je kunt ze voor een breed scala aan prijzen krijgen, maar ze zijn nog steeds duur. Als je de set eenmaal hebt, heb je misschien niet genoeg gewicht om omhoog te gaan naar wat je daar ziet. De beste haltersets zijn online te vinden, maar het is ook een persoonlijke smaak.

Een verstelbare trainingsbank

Als je bank- of schouderoefeningen wilt doen terwijl je zit, kun je met een squatrek en een verstelbare bank beide doen. Een goede trainingsbank moet stabiel zijn en verstelbare rugleuningen hebben in minimaal 3 standen: 0, 30 en 90 graden (de meeste mensen zullen 30 willen, maar voor een goede stretch bijvoorbeeld 90).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.