Tips om een klein huis in te richten

Groter is niet altijd beter: ook in een klein huis is het goed wonen. Met deze ontwerpideeën en organisatietips krijg je het gevoel dat je echt groot woont. Wanneer de ruimte beperkt is, is het belangrijk om vindingrijk om te gaan met elke vierkante meter. Volg deze tips en trucs om je huis zo in te richten dat je comfortabel en ruim in een klein huis woont.

Koop meubelen met een open onderkant

Creëer meer visuele ruimte in je woonkamer door deze in te richten met meubelen met zichtbare poten en stoelen zonder armleuningen. Dat geeft de kamer een open uitstraling.

De plek van je televisie

Een televisiemeubel kan een grote verspilling van vloerruimte in je woonkamer zijn. Door je tv boven je openhaard of aan de muur te monteren bespaar je ruimte.  

Hang spiegels op

Spiegels weerkaatsen het licht, waardoor een ruimte groter en gezelliger aanvoelt. Of je nu een spiegel boven een dressoir of een medicijnkastje met een spiegel toevoegt, deze eenvoudige toevoeging zal de ruimte goed doen.

De kracht van kunst

Plaats een fors kunstwerk om de ruimte groter te laten lijken dan hij in werkelijkheid is. Een algemene vuistregel is dat het object twee derde of meer van de muur in beslag moet nemen.

Kies voor neutrale kleuren

Maak de kamer zo licht mogelijk door de muurkleuren neutraal te houden, bijvoorbeeld met pasteltinten. Je kunt de kamer ook opvrolijken met spiegels die de kleuren van de muur reflecteren, dat werkt vooral als er geen raam of natuurlijk licht in de kamer is. Kleurkeuze is de basis voor elk interieuradvies.

Koop gecombineerde opbergruimte

Vermijd grote opbergmeubelen en kies voor zwevende planken of ingebouwde boekenkasten om jezelf opbergmogelijkheden te geven zonder vloerruimte in beslag te nemen. Multifunctionele meubels die zowel een zitplaats als opbergruimte bieden zijn ook handig.

Een extra groot vloerkleed

Een groot vloerkleed is een geweldige manier om de kamer groter te laten lijken. Een tapijt dat onder de bank, de salontafel en andere meubels ligt, trekt de aandacht.

Gebruik magnetische strips

Bespaar ruimte op het aanrecht door je messen en ander roestvrijstalen keukengerei op te hangen aan een magnetische strip die je onder je keukenkasten plakt. Je kunt deze ook gebruiken om je meest gebruikte kruidenpotjes aan op te hangen.

Maak vloerruimte vrij

Kies een wastafel op poten of een zwevend badmeubel om meer vloerruimte te creëren en je badkamer groter te laten lijken. Onder de wastafel of naast de wastafel kun je manden plaatsen om extra handdoeken en washandjes in op te bergen.

Vul open muren

Zwevende planken zijn ideaal voor het opbergen van potten, pannen en andere lichte apparaten. Je kunt ook wasknijpers of rekken met haken gebruiken om je koffiemokken op te hangen. Zet een grotere beker neer om je zilverwerk in te bewaren.

Houd de keuken schoon

Houd je aanrecht en andere keukenoppervlakken vrij om ze uitsluitend te gebruiken als werkruimte tijdens het koken of bakken. Een vol aanrecht ziet er snel rommelig en chaotisch uit.

Maak gebruik van de ruimte boven het toilet

Schaf een rek aan dat boven de toilet past, of voeg een aantal zwevende planken toe om de ruimte in een kleine badkamer te maximaliseren.

Koop multifunctionele meubels

Overweeg een hoofdbord met ingebouwde boekenplanken of een bed met lades eronder. Dit is een geweldige manier om opslagruimte toe te voegen aan je slaapkamer, zonder de stijl te beïnvloeden. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Plan een design date in bij Home Made By voor een persoonlijk advies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.