Of uw huis nu 2 treden heeft of een hele trap van treden, binnen of buiten, als u een oudere volwassene bent, is het belangrijk om de nodige aanpassingen te doen om die treden zo veilig mogelijk te maken om mogelijk letsel te voorkomen.

Wat is er nodig om een trap aan te passen voor ouderen? – De 4 belangrijkste onderdelen om trappen veiliger te maken voor senioren zijn

– de treden niet glad maken
– goede installatie van leuningen
– verlichting
– indien nodig aangepaste apparatuur

Er zijn verschillende manieren waarop trappen kunnen worden aangepast om ze “senior vriendelijk” te maken.

Soms volstaat één aanpassing, andere keren zijn meer dan één aanpassingen nodig – het hangt gewoon af van de fysieke en cognitieve toestand van de persoon voor wie u de trap veiliger wilt maken.

Hoe maak je trappen veiliger voor ouderen?

Er zijn 4 belangrijke dingen die je kunt doen om trappen gemakkelijker te maken voor ouderen.

– Antislipproducten voor traptreden – U denkt misschien dat het minder glad maken van traptreden veel geld en/of veel tijd zou kosten. De waarheid is dat het geen van beide is. Er zijn veel verschillende oplossingen voor dit probleem. Zo zijn er traptreden die tegenwoordig in de vorm van tape, tapijt en rubber worden geleverd. Verkooppunt in Nederland: Antisliprubbertape.com.

– Leuningen – Het lijkt logisch dat trappen leuningen hebben, maar dit is niet noodzakelijk altijd het geval. Dus, als uw trap toevallig geen leuningen heeft, installeer ze dan voor de veiligheid van uw oudere geliefde. Ook leuningen aan beide zijden van de trap zou optimaal zijn als je het kunt doen.

– Verlichting – Als uw ouder ouder wordt, is het zeer waarschijnlijk dat ze in een ouder huis wonen. Het is heel gebruikelijk dat trappen in deze huizen weinig tot geen verlichting hebben. Er zijn veel verschillende soorten verlichting die u aan uw trap kunt toevoegen, het hangt er maar net vanaf hoeveel u kunt uitgeven.

– Adaptieve apparatuur – Wees niet bang om adaptieve apparatuur te introduceren om trappen veiliger en gemakkelijker te maken voor oudere volwassenen.

Trapliften
Halve treden of blokken
Traplopers en -beugels

Antislipproducten voor treden

U hoeft niet per se het materiaal van uw treden te vervangen om ze minder glad te maken. Er zijn producten verkrijgbaar die u kunt gebruiken om hetzelfde effect te bereiken.

Kijk naar producten van bedrijven als Waux, Trusty-Step, Slip Doctors en SlipTec Solutions die allemaal producten aanbieden die (als een vernis) op bestaande vloeren kunnen worden aangebracht. Het werkt op keramische tegels, terrazzo, porselein, steengroeve tegels, glasvezel, baksteen, hout, beton, marmer, graniet, vinyl en travertijn tegels.

Traptreden van tapijt zijn er in verschillende stijlen en ontwerpen. U kunt kiezen uit eenvoudige stijlen zoals deze of gedessineerde stijlen zoals deze. Er zijn er nog veel meer om uit te kiezen, dus kijk door de veelheid van stijlen beschikbaar bij uw lokale tapijt winkel of online.

Een andere openluchtoptie zijn rubbervloertredens zijn ook een uitstekend product en deze dagen, wordt de grote verscheidenheid geproduceerd voor zowel binnen als openlucht. Ik zou aanraden om massief rubberen treden te kopen (in tegenstelling tot de uitgesneden) om problemen te voorkomen als uw oudere geliefde een wandelstok of een rollator gebruikt. Ik heb persoonlijk te maken gehad met het moeten verwijderen van de punt van een wandelstok die vast zat in een rubberen loopvlak met ingewikkelde kanten uitsparingen.

Leuningen voor ouderen

Het lijkt logisch dat trappen leuningen hebben, maar dat is niet noodzakelijk altijd het geval. Dus, als uw trap toevallig geen leuningen heeft, installeer ze dan voor de veiligheid van uw bejaarde geliefde. Ook leuningen aan beide zijden van de trap zou optimaal zijn als je het kunt doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.