Tuinafscheiding of toch een schutting? 11 voorbeelden!

De tuin is een plek voor ontspanning, rust en ontsnapping. En het moet een privégebied zijn waar we van kunnen genieten. Maar wat als u buren heeft en u wilt ze niet lastig vallen? Tuinschermen zijn dé oplossing! Tuinafscheidingen kunnen de vorm hebben van heggen, muren of hekken om uw tuin te beschermen tegen ongewenste gasten. Het geeft ook de illusie dat je tuin groter is dan hij in werkelijkheid is. Bepaal dus of u een allesomvattende, besloten ruimte wilt creëren of deze gewoon wilt beschermen tegen nieuwsgierige blikken. We hebben 11 voorbeelden verzameld van hoe schuttingen u kunnen helpen een aangenamere tuinervaring te creëren!

1. Bos bloemen op het hek

Wanneer u een omheining aan uw eigendomsgrens toevoegt, is het laatste wat u wilt dat het eruitziet als een saaie, eentonige omheining. Een geweldige manier om uw schutting te personaliseren en aantrekkelijker te maken, is door bloemstruiken tegen de schutting te planten. Deze vaste planten hebben niet veel onderhoud nodig en zullen een prachtige impact hebben op je huis, tuin of pand.

2. De klassieker van de tuinafscheiding

De haag was oorspronkelijk ontworpen om te voorkomen dat mensen de tuin in zouden dwalen. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt voor privacy en om de tuin van de straat te scheiden. De klassieker onder de tuinhekken is een haag die in voortuinen in heel Amerika te vinden is. Niet voor niets zien we de haag al honderden jaren als favoriete hoge of lage, groene tuinafscheiding voor in de voortuin. In dit artikel bespreken we hoe je hagen kunt gebruiken om privacy te creëren of juist weg te nemen. Heggen zijn een van die favoriete manieren om privacy in uw tuin te creëren zonder dat u muren of hekken rond uw eigendom hoeft te bouwen. Ze zorgen ook voor een esthetisch tintje, vooral als ze zijn bekleed met bloemen en groenten die erin groeien! In de afgelopen jaren zijn natuurlijke bamboe-omheiningen een populair alternatief geworden voor traditionele omheiningen die onderhoud vereisen en vaak duur zijn om te installeren. Dit mooie, onderhoudsarme hekwerk is ook nog eens milieuvriendelijk omdat het in de grond kan worden geplant of aan een muur kan worden bevestigd.

3. Speel met vuur

Een open haard zorgt voor een gezellige, gastvrije sfeer. Het voegt ook wat broodnodige warmte toe aan je achtertuin; de winter staat voor de deur! Voeg wat romantische sprankeling toe aan je tuin met een houthaard.

4. Speel met water

Door het water continu door de achtertuin te laten stromen, kan uw tuin meer zen lijken, maar het kan ook een puinhoop in uw landschap veroorzaken. Het gebruik van een fontein of kraan om stromend water in uw tuinhek te verwerken is een gemakkelijke manier om al het water binnen en schoon te houden.

5. Stenen hebben veel karakter

Stenen muren zijn mooi en voegen veel karakter toe aan het landschap. Ze kunnen ook heel goedkoop zijn om te maken. Stenen muren zijn niet alleen esthetisch mooi, maar ze dienen ook als een natuurlijke barrière. Ze beschermen uw huis en eigendommen tegen ongewenste gasten, dieren of andere mensen die uw bezittingen willen stelen of onheil willen veroorzaken. Stenen muren kunnen ook als decoratief element in uw tuin of voortuin worden gebruikt. Als je op zoek bent naar een creatieve manier om je tuin op te fleuren, overweeg dan Pinterest om ideeën op te doen en YouTube-video’s te bekijken over hoe je je eigen stenen tuinhek kunt maken.

6. De groene muur

In dit gedeelte worden de voordelen besproken van het gebruik van klimplanten over hekken. Het is onderhoudsvriendelijk, decoratief en staat niet in de weg van uw tuin. Het is ook een goed idee om klimplanten rond uw huis te planten, omdat ze onderhoudsarm zijn en een natuurlijke barrière vormen voor ongewenste bezoekers.

7. Tuinafscheiding met veel details

Als je een tuinhek hebt, kun je deze versieren met leuke details waardoor het er nog aantrekkelijker uitziet. Het ophangen van bloemen en planten is een gemakkelijke manier om wat kleur en leven aan het hek toe te voegen. Je kunt ook vogelvoeders of windgong ophangen om een ontspannen sfeer te creëren. Als je geen tijd hebt om je tuinhek zelf te versieren, zijn er veel bedrijven die tuindiensten aanbieden, zoals het planten van bloemen, het ophangen van planten, het maken van schuttingen, enz.

8. Een tuinafscheiding met extra functie

Het plaatsen van een tuinhek kan een geweldige manier zijn om wat groen aan uw buitenruimte toe te voegen. Ook kun je hangende zakken aarde, kruiden en groenten aan het tuinhek bevestigen. Deze eetbare plantenbakken zijn gemakkelijk en betaalbaar op te zetten en maken het je gemakkelijk om je eigen groenten te kweken. Als je weinig ruimte hebt, kun je ze in containers bewaren of zelfs met touw aan het hek hangen.

9. Tuinafscheiding van houten planken

Een eenvoudig idee kan een prachtige, persoonlijke tuin creëren. Een hek met een lage hoogte kan esthetisch aantrekkelijker zijn door een interessant stuk hout aan de onderkant toe te voegen.

10. Geometrisch hekwerk

Schermen is een kunst die moet worden verzorgd. Daarom worden hekken vaak geverfd en kan de verf na verloop van tijd vervagen. Een oplossing is om een hekwerk te plaatsen met daarin geometrische vormen en lijnen verwerkt. Geometrisch hekwerk is een geweldige keuze voor diegenen die geen tijd willen besteden aan het schilderen van hun hek met franjes of het ophangen met linten. Het is ook goed voor mensen met een beperkt budget, omdat het proces van installatie en onderhoud minimaal is.

11. Elke avond een feestje met lichtjes

Verlichting is een van de belangrijkste aspecten van een tuin. Het kan uw tuin er aantrekkelijker en mooier uit laten zien. Of u nu van plan bent een feestje te geven in uw achtertuin of gewoon wilt genieten van de schoonheid van uw tuin, dit aspect mag u niet missen. U kunt lampen langs het hek en l hangen om een gezellige sfeer te creëren voor het ontvangen van gasten. U kunt ze ook gebruiken als decoratie voor uw tuin en als uitnodiging voor bezoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.