Misschien heb je geen tuin of wil je gewoon meer groen in huis. Hoe dan ook, als je op zoek bent naar een binnentuin, hoef je niet verder te zoeken. Deze doorzichtige salontafel met ingebouwd terrarium is misschien voor veel mensen een droom die uitkomt.

Een gezonde omgeving

Maar allereerst, waarom zou je kamerplanten hebben? Redenen om kamerplanten te hebben zijn bijvoorbeeld dat je geen tuin hebt of omdat je planten gewoon heel mooi vindt. Een van de beste redenen is omdat planten goed zijn voor je gezondheid. Het is een feit dat ze zuurstof afgeven en kooldioxide absorberen. Dit resulteert in een verfrissing van de lucht en last but not least elimineert het schadelijke gifstoffen.


Dus als je nog niet omringd bent door planten, zou ik nu beginnen. Er zijn zoveel categorieën om uit te kiezen. Je hebt bloeiende planten, bladplanten, cactussen en nog veel meer. En verder kun je kiezen tussen een hang- en klimplanten. Er is bijna te veel om uit te kiezen. Daarom is het geweldig dat er professionals zijn die weten wat ze moeten doen en wat ze moeten mixen en kunnen ontwerpen.

Creëer een plantenlandschap binnenshuis

Een van die professionals is het bedrijf Hackney Botanical, bekend van het ontwerpen en bouwen van “plantscapes”. Ze willen de natuur in kantoren, woningen, winkels en evenementenruimtes brengen in Londen.

Terrarium salontafel

Terug naar deze salontafel. Het is een serie verschillende tafels, met een upcycled raamkozijn of alleen een glazen ruit die nu als tafelblad kan fungeert. Het frame van de bak is gemaakt van hergebruikt hout en haarspeldpoten. Het raamkozijn of de ruit is afneembaar zodat de planten kunnen worden besproeid en wordt met metalen pennen opgetild om ruimte te maken voor luchtcirculatie.

Het plantenlandschap bestaat uit een reeks groene bladplanten, waaronder tradescantia en pilea. Het plezier van een terrarium salontafel als levend object is om het in de loop van de tijd te zien groeien. Hackney Botanical heeft een bodemsamenstelling ontwikkeld die zo uitgebalanceerd is dat een tafel in een interieur goed kan gedijen. Als je een terrariumkoffietafel koopt, krijg je een gemakkelijk te volgen pakket met onderhoudsinstructies, inclusief besproeiings- en lichtvereisten, zodat je tafel blijft groeien.

Foto’s © Hackney Botanical

Ik denk dat je na het zien en lezen van deze geweldige salontafels, je begint af te vragen of het mogelijk is om ze zelf te maken. Ik denk dat het een fantastisch diy project kan zijn. De tafel op zich is niet zo moeilijk, maar het kiezen van de planten en het creëren van de juiste omgeving waarin ze kunnen groeien, is een project op zich en een ander verhaal.
Probeer het eens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.