Tijdens de zomerse maanden wil je toch zeker ook de zon in huis halen door lichte kleuren en heldere accenten en vooral weer rust in je interieur te brengen? Weg met alles wat zwaar en donker is! Zomer betekent het vieren van zonlicht, warmte en schoonheid binnen en buiten je huis.

Dus, hoe kun je nu die zomerse sfeer aan je badkamer toevoegen? Hier volgen enkele eenvoudige en praktische ideeën om jouw badkamer weer dat zomerse sfeertje te geven!

Opruimen

Aan het begin van elk seizoen is het een goed idee om door de kasten en laden te gaan en oude en onnodige toiletartikelen weg te gooien. Door items te verwijderen die je niet meer gebruikt, kan je ruimte vrijmaken voor spullen, artikelen en accessoires die je wel nodig hebt. Zorg ook meteen dat je de artikelen weghaalt die je dit seizoen niet meer nodig hebt en berg ze waar mogelijk op bij je andere voorraad.

Voeg verse bloemen of planten toe. Eén van de mooie bijkomstigheden van de zomer zijn de bloemen en planten die in de tuin bloeien. Om het zomerse gevoel in je badkamer terug te laten komen, maak je veel impact door de zomerse bloemen naar binnen te halen en een mooi plekje in je badkamer te geven. Elke keer dat je de badkamer binnenkomt, wordt je meteen meegenomen in de de geuren en kleuren van de zomer, dankzij deze mooie bloemen.

Hang witte gordijnen op

Als je jouw badkamerthema voor de zomer wilt updaten, is het aanpassen van de accessoires een goede stap om mee te beginnen. Heeft je badruimte een raam? Profiteer dan van het overvloedige daglicht. Vervang de bestaande raambekleding door witte gordijnen die overdag het daglicht door de ruimte laten schijnen en niet te veel tegenhouden.

Verwissel het douchegordijn

Als je een douchegordijn hebt, en deze is donker van kleur, vervang dan je huidige douchegordijn door een gordijn met een meer zomers thema. Hierdoor weerkaatst er meer licht door de badruimte en voelt alles een stuk minder krap aan. Bovendien past het juiste ontwerp perfect bij je nieuwe zomerse thema!

Vervang het kleed

Zoek naar een badmat of vloerkleed in levendige en frisse kleuren om het zomerleven in de badkamer te blazen. Kleine details kunnen een groot verschil maken in de sfeer van je badkamer.

Zet een mand met schone handdoeken neer. Er gaat niets boven een frisse, schone handdoek om jezelf in de watten te leggen in de badkamer. Het geeft meteen een luxe uitstraling als je die mand met schone handdoeken ziet staan. 

Geen kunststoffen

Als je een plastic zeepbakje of -dispenser bij de wastafel hebt staan, gebruik dan het zomerse seizoen meteen als excuus om deze vervangen door iets dat duurzamer en tijdlozer is. Of je nu voor keramieken of natuurstenen accessoires gaat, het kan de badkamer direct een luxere uitstraling geven.

Grondige schoonmaakbeurt

Last but not least: verfris de hele badkamer met een extra goede diepe reiniging voor het seizoen, buiten de normale schoonmaakbeurten om. Neem de tijd om die lastige hoekjes grondig te schrobben en je kan met een extra fris en opgeruimd gevoel genieten van je badkamer deze zomer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.