3 verschillen tussen plissé en duette gordijnen

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten gordijnen maar twee types lijken ontzettend veel op elkaar, namelijk plissé en duette gordijnen. Wanneer moet je als koper kiezen voor prachtig Duette shades van Luxaflex en wanneer moet je juist eerder kiezen voor de Plissé gordijnen? Lees hieronder de 3 belangrijkste verschillen tussen deze twee type gordijnen.

Een belangrijk voordeel van Plissé: éénlaags

De Plisse gordijnen van Luxaflex bestaan uit maar liefst één laag gevouwen stof. Dit zorgt ervoor dat de Plissé gordijnen ontzettend transparant kunnen zijn. Maar wanneer je op zoek bent naar juist wat meer verduisterende gordijnen, kun je ook goed terecht bij het assortiment van Plissé gordijnen. Deze gordijnen worden namelijk in allerlei verschillende soorten en maten gemaakt waardoor je zelf de kleur kan kiezen de dichtheid. De Plissé gordijnen kun je dus helemaal afstemmen op het interieur van je huis. Doordat de Plissé gordijnen maar één laags zijn, zijn ze ook heel licht. Hierdoor zijn ze makkelijk en snel te bedienen. Dit is handig wanneer je je gordijnen vaak gebruikt en versteld. Je zult hier dan weinig energie voor hoeven te gebruiken.

Een belangrijk voordeel van Duette: geen koordjes te zien

Wanneer je kiest voor Duette gordijnen zul je merken dat je kiest voor gordijnen met een hele strakke en mooie afwerking. De Duette gordijnen zijn namelijk zo gemaakt dat de koordjes bijvoorbeeld niet meer te zien zijn. Deze zijn namelijk tijdens de afwerking van de gordijnen in het systeem mee bewerkt. Daarnaast zul je ook geen last hebben van gaatjes die je juist bij de Plissé gordijnen wel ziet. Je hebt dus eigenlijk een strakker model als raambekleding. Doordat de Duette gordijnen strak afgemaakt zijn, heb je ook minder last van vervelende lichtinval omdat het licht er simpelweg niet goed doorheen kan komen.

Geen verschil in modellen

Hoewel er verschil is in stof en dichtheid, heb je geen last van verschil in modellen. Je kunt namelijk precies dezelfde modellen kopen voor beide type gordijnen. Het gaat dus puur om de kwaliteit en uitstraling van de stof zelf dan om het model. Het is begrijpelijk dat je niet meteen weet welke type je nu zelf wilt gaan kopen. Wanneer je erg twijfelt, raad ik je aan om naar de allerlaatste tip te luisteren: bezoek website van Luxaflex. Op deze website vind je namelijk ontzettend veel informatie. Daarnaast kun je ook foto’s bekijken van de verschillende modellen en stoffen zodat je een beeld voor jezelf kunt maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.