Verschillende soorten materialen voor uw trap!

Een trap moet er niet alleen mooi uitzien, hij moet ook praktisch zijn. Houd bij het kiezen van de materialen altijd rekening met zowel de esthetische als de praktische aspecten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om materialen toe te voegen die bestand zijn tegen krassen of trappen die weinig onderhoud vergen.

Hout

Houten trappen zijn tegenwoordig erg populair aan het worden. De natuurlijke afwerking ziet er geweldig uit en er zijn veel mensen die dat leuk vinden. Dit komt omdat er vele soorten houtsoorten zijn met tientallen soorten afwerkingsmogelijkheden, denk hierbij aan: mat, hoogglans en satijnglans. Houten trappen dekken een breed scala aan prijzen, van zeer betaalbaar tot vrij prijzig. U moet het type hout bekijken dat in de goedkopere houtsoorten wordt gebruikt om er zeker van te zijn dat het lang genoeg meegaat voor uw gebruik. Ook voor een trap kun je kiezen voor laminaat. Het is vooral handig voor het renoveren van trappen. Een nadeel van houten trappen is dat ze onderhevig zijn aan vochtigheid en afhankelijk van de vochtigheid kunnen krimpen of uitzetten: dit kan leiden tot krakende treden.

Afbeelding van een houten trap in huis

Staal

Houten trappen verdwijnen uit moderne huizen omdat ze duur zijn en moeilijk te onderhouden zijn. Daarom worden stalen trappen steeds populairder: ze hebben geen onderhoud nodig, ze zien er goed uit en ze raken minder snel beschadigd. Trappen combineren vaak metalen met andere materialen voor zowel duurzaamheid als stijl. Stel je een metalen voet voor met houten of glazen treden. Stalen trappen op maat van Stairfactory zijn erg in trek bij nieuwbouw woningen omdat ze op grote schaal kunnen leveren.

Stalen trap

Beton

Betonnen trappen worden steeds populairder in woningen. Ook voor betonnen trappen zijn er veel verschillende mogelijkheden en afwerkingsmogelijkheden, denk hierbij aan: gewassen, gepolijst, gezandstraald of ruw. Bij betonnen trappen kun je ook voor trapbekleding of unieke balustrade kiezen, alles is mogelijk! Er zijn veel redenen waarom een betonnen trap jouw eerste keuze zou zijn. Ze gaan lang mee, zijn gemakkelijk te onderhouden en scoren erg hoog op stabiliteit en geluidsisolatie. Om uw eigen speciale ontwerp te krijgen, kunt u kiezen voor een in de fabriek gemaakte installatie of er een ter plaatse gieten!

Glas

Glazen trappen worden anno 2021 steeds populairder door hun moderne uitstraling. Een groot voordeel van een glazen trap is het dat het enorm veel licht doorlaat waardoor het meer ruimte creëert. Glazen trappen komen in vele soorten varianten, er zijn zelfs glazen trappen waarin verlichting is verwerkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.