Wanneer het zomer is zijn de ventilatoren en airco’s overal uitverkocht. Het wordt steeds warmer thuis en je bent ten einde raad. Maar heb je wel eens nagedacht over energiezuinige opties die beter zijn voor het milieu? Namelijk planten! Hieronder staan vijf planten die helpen met project afkoeling binnenshuis, dus lees snel verder!

Raar maar waar

Omdat er tegenwoordig veel aandacht wordt besteed aan het milieu en milieuvriendelijker leven, zijn er wereldwijd verschillende onderzoeken naar hoe we dit nog meer kunnen verbeteren. NASA Earth Science heeft ontdekt dat planten ook voor een koeler huis kunnen zorgen, in plaats van airco of een ventilator. Planten geven in een (te) warme ruimte hun overtollige water af in de lucht, wat zorgt voor een koeler huis!

Soorten

Maar welke soorten planten doen dit nu het beste? Dat zijn de volgende 5:

De Sanseveria, oftewel de vrouwentong, is erg geschikt voor de niet zo groene vingers onder ons. Deze plant is bijna niet dood te krijgen & slaat het water op in haar bladeren en kan zo veel water verdampen om jouw huis af te koelen.
De Ficus Elastica, de rubberplant, produceert veel vocht dus houdt jouw huis heerlijk koel! Zeker de grotere varianten, omdat deze nog meer vocht produceren dan de kleinere rubberplantjes.
De lepelplant is niet alleen een heel nuttige plant, maar ook een hele mooie! Ze heeft veel water nodig, maar dat is het allemaal waard omdat dit uiteindelijk jouw huis afkoelt. De bloemen van deze plant kunnen zelfs de vochtigheidsgraad van jouw huis met 5% verhogen! Dat wil zeggen, nog meer afkoeling!
De Ficus Benjamina, ook wel bekend als de treurvijg, heeft net als de lepelplant veel water nodig. Ook deze plant heeft vele verkoelende kwaliteiten.
De grote Arecapalm (goudpalm) is niet alleen een mooie plant om te zien, maar ze kan wel tot een liter water per dag verdampen! Daarvoor heeft ze wel veel water nodig, maar dat is het allemaal waard!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.