Je gootsteenkast is een handige plek om dingen te bewaren. Toch kan je niet lukraak alles in je gootsteenkast plaatsen. Grote kans dat je er dingen bewaart die er niet horen, of die je nooit gebruikt.

Het kan niet veel kwaad om bijvoorbeeld een pak doekjes in je gootsteenkast op te slaan. Ze nemen slechts onnodig ruimte in, maar het levert verder niet veel problemen op. Echter zijn er producten waar dit niet voor geldt. Daarover lees je in dit artikel.

Bewaar dit niet in je gootsteenkast:

Chemische producten

Er zitten gevaren aan het bewaren van chemische producten. Bepaalde van deze stoffen mengen zich makkelijk met andere producten. Bovendien kunnen chemische producten zorgen voor uitslag als je er mee in aanraking komt. Voor kinderen en huisdieren is het daarnaast ook zeer gevaarlijk. Deze producten kan je daarom beter ergens anders bewaren. Denk hierbij aan plekken als de kelder of garage. Zorg er ook voor dat je geen verfpotten en spuitbussen in de gootsteenkast bewaard. Zet deze ook in de garage of kelder, zodat je ze niet in de buurt van het fornuis hebt staan.

Licht ontvlambare stoffen

Iedereen heeft wel brandbare producten in huis. Denk hierbij aan verdunners en reinigingsmiddelen. Deze mag je absoluut niet in je gootsteenkast bewaren. Volg de instructies op de verpakkingen van deze producten en zet ze op een plek waar je ze veilig kan bewaren.

Elektrische apparaten

Hoewel je ze dan lekker dichtbij hebt kan je apparaten als een broodrooster ook beter ergens anders bewaren. Als je deze in de gootsteenkast plaats kan er vloeistofschade ontstaan. Hierdoor kan het apparaat defect raken, of bepaalde onderwerpen kunnen beginnen te roesten. Dit is natuurlijk onnodig.

Keukenrollen en toiletpapier

Hoewel het klinkt als een goede plek om deze producten te bewaren, is het tegendeel de waarheid. Je gootsteen geeft namelijk water en vocht af. Als je keukenrollen of toiletpapier hiermee in aanraking komen kan je alle rollen papier weggooien. Dit is natuurlijk niet nodig en makkelijk te voorkomen.

Eten voor je huisdieren

Ook dierenvoeding kan je beter niet in je gootsteenkast plaatsen. Als je er ook allerlei chemische producten hebt staan laat jij je geliefde huisdier een onnodig risico lopen. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als er iets van die chemische stoffen in het eten van je hond of kat terecht komt. Daarom kan je dit beter in een voorraadkast bewaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.