We hopen allemaal oud te worden en te mogen genieten van elke dag. De een wordt sneller oud dan de ander en heeft daarom eerder hulp nodig. Ouder worden en ziektes kunnen ervoor zorgen dat je afhankelijk wordt van anderen. Dit wordt in eerste instantie vaak als vervelend ervaren. Je voelt je bezwaard en je wilt mensen niet opzadelen met jouw problemen. Je wilt jezelf kunnen redden. Uiteindelijk doe je er het verstandigst aan om gewoon te accepteren dat je hulp nodig hebt. Met die hulp kun jij je namelijk makkelijker redden in het dagelijks leven en kun je beter genieten van de mooie dingen om je heen. 

Wat is mantelzorg eigenlijk?

Mantelzorg is vaak een hele goede oplossing. Een familielid of bekende helpt je met het huishouden en dagelijkse taken. Toch komt er misschien een moment waarop je niet meer alleen kunt wonen. Dat is erg vervelend omdat de meeste mensen maar moeilijk afscheid kunnen nemen van hun zelfstandigheid.

De mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning is een huis dat naast of aan een ander huis wordt geplaatst. Vaak wordt deze geplaatst naast de woning van de mantelzorger. Hij of zij is dan namelijk sneller bij de hulpbehoevende en kan een betere zorg verlenen. Dit geeft je de mogelijkheid om langer thuis te blijven wonen. Het is weliswaar in een ander huis, maar je woont nog wel zelfstandig in een vertrouwde omgeving. Daarnaast kan de mantelzorgwoning volledig worden aangepast aan je wensen en behoeften. Het kan er bijna uitzien zoals je oude woning. Je hebt je eigen spulletjes en kunt de inrichting zelf bepalen. 

Een traplift biedt mogelijkheden

Voor veel senioren is de trap opgaan lastig. Daardoor kunnen zij soms niet thuis blijven wonen. Een traplift kan uitkomst bieden. Met een stoellift in huis kunnen senioren weer eenvoudig de eerste en tweede etage bereiken. Zij kunnen gebruik blijven maken van de slaapkamer en badkamer. Dit geeft veel vrijheid. Een traplift is voor bijna elke woning mogelijk. Of het nu om een lift voor een rechte trap gaat of voor 1 met bochten: dankzij maatwerk kan dit altijd worden gerealiseerd. 

Combinatie met thuiszorg

Mocht je toestand nog meer achteruit gaan wordt naast de mantelzorg ook een thuiszorginstantie ingeschakeld. Jij geniet van je oude dag gewoon in je eigen huis en je hebt je familieleden in de nabijheid. De mantelzorgwoning is een erg comfortabele woning die van alle gemakken is voorzien. Het heeft geen drempels en is rolstoelvriendelijk. Daarnaast beschikt het over een keuken die je hoger en lager in kunt stellen en een badkamer waarbij hetzelfde kan. Het is tevens mogelijk om een tillift te bevestigen. 

Alleen, of toch niet?

De mantelzorgwoning kan zelfs worden uitgebreid met bewegingssensoren, nachtverlichting, infraroodcamera’s en alarmering. De camera’s zijn op afstand te bedienen en zo kan er een oogje in het zeil worden gehouden. Je bent wel zelfstandig, maar niet helemaal alleen. Dit is natuurlijk aan jou of je dat wilt of niet. Met een mantelzorgwoning heb je in ieder geval veel opties. Je geniet van je oude dag in een heerlijke woning met je familie dichtbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.