Er zijn veel planten die binnenshuis kunnen worden gekweekt. Van sommige planten, zoals de slangenplant, is aangetoond dat ze luchtzuiverende eigenschappen hebben en chemicaliën uit de lucht verwijderen. Andere planten, zoals de spinplant, kunnen helpen de lucht te zuiveren door formaldehyde te verwijderen. Sommige van deze planten fungeren ook als natuurlijke luchtbevochtigers in kamers die droog zijn of niet veel vocht van buitenaf krijgen. Er zijn veel planten die geweldige kamerplanten zijn. Sommige planten zijn populairder dan andere vanwege hun vermogen om te groeien bij minder licht, of omdat ze in water kunnen groeien. Enkele populaire planten voor in huis zijn:

Aloë vera: Aloë vera is een vetplant die in water kan worden gekweekt en niet veel zonlicht nodig heeft om te overleven.

Spinnenplant: Spinplanten staan bekend om hun vermogen om goed te groeien bij weinig licht en ze hebben ook het vermogen om zich te verspreiden onder de juiste omstandigheden.

Peace lily: Peace lelies hebben weinig zonlicht nodig, maar hebben net als de meeste andere kamerplanten wel af en toe water nodig.

Waarom je meer binnen zou moeten planten

Het hebben van planten binnenshuis is gunstig voor je mentale gezondheid, omdat ze stress kunnen verminderen en je humeur kunnen verbeteren. Ze laten je huis er ook levendiger uitzien en zorgen voor een natuurlijke luchtfilter. Sommige mensen willen niet binnen planten omdat ze denken dat het te moeilijk zal zijn om voor de planten te zorgen of dat de planten zullen afsterven. Er zijn echter veel kamerplanten die gemakkelijk te onderhouden zijn en weinig tot geen verzorging nodig hebben.

Wat zijn de beste soorten kamerplanten?

Er zijn tientallen soorten kamerplant geschikt om als beste uit de test te komen, maar wij heb een topt 2 gemaakt op basis van onze eigen mening.

De Yucca

In onze ogen is de beste kamerplant de Yucca. De Yucca is een zeer onderhoudsvriendelijke kamerplant. Je hoeft er niet veel tijd aan te besteden om het groen te houden! Yuccaplanten groeien erg snel, dus je hebt in een mum van tijd een geweldige kamerplant. Wist niet dat Yucca ook wel Palmlelie wordt genoemd? Verrassend genoeg heeft deze plant qua uiterlijk weinig overeenkomsten met een palm of een lelie. Mensen bieden Yucca planten vaak aan in potten met 3 stelen. Op elk van deze stammen groeit soms een plukje bladeren. Het is niet ongebruikelijk dat een of twee van hen na verloop van tijd overlijden. Dit betekent niet dat je je Yucca kamerplant direct hoeft te vervangen. De derde stam zal groter en groter worden, om het gemis van de andere stammen goed te maken. Ook kun je vrij eenvoudig de Yucca verzorgen.

De ananasplant

Het is mogelijk om thuis een ananas te kweken, maar veel mensen vinden dat het fruit nooit groot genoeg wordt om te oogsten. Het heeft echter een aantal voordelen voor kinderen of volwassenen met groene vingers die hun handen vuil willen maken. De ananasplant staat ook prachtig in je huis, door het fruit bovenop. Het kan moeilijk zijn om het te houden omdat het zorg nodig heeft, maar we vinden het niet erg als het er zo goed uitziet. Je kunt een ananasplant verzorgen door de ananasplant precies op het juiste moment af te snijden, kun je er 6-8 maanden van genieten. Dit helpt u tijd en geld te besparen, omdat u uw installatie niet elke paar maanden hoeft te vervangen.