Wat je vooral niet moet doen in het wespenseizoen

In de Lente werd Nederland geteisterd door een eikenprocessierups plaag, en nu is het de beurt aan de wespen. Door onze zachte winters en warme zomers zijn er meer wespen dan ooit. Maar waarom komen wespen nou op ons mensen af en wat kan je er tegen doen? Lees snel verder om te weten te komen hoe je deze steek grage beestjes op afstand kan houden.

Waarom komen wespen op mensen af?

Wespen leven van eiwitten en suikers, eigenlijk net als wij. Eiwitten halen wespen graag uit vlees om het vervolgens aan de wespenlarven te voeren begin dit jaar. De larven scheiden een bepaald stofje uit, wat erg zoet is en waar de volwassen wesp van leeft. Wanneer de wespenlarven groot worden, gaan de wespen elders op zoek naar zoetigheid. Dit is dan ook de reden waardoor wespen vaak gezien worden bij prullenbakken, terrasjes en tijdens het barbecueën.

Hoe hou ik deze beestjes op afstand?

Draag géén felle kleuren! Hier komt de wesp ook op af. Probeer vooral te letten op kleuren zoals: rood, geel, blauw en paars. Wanneer je gaat picknicken of wat gaat lunchen, sla het vlees dan over. Wespen komen naast zoetigheden ook op vlees af. Draag vooral geen zoete parfum of deodorant. Wespen vinden deze geurtjes maar al te lekker en zijn vervolgens niet bij je weg te slaan! (Met een eventuele wespensteek tot gevolg)

Hoe moeilijk het ook is, probeer niet heftig te gaan wapperen met je handen en/of haren. Wespen zijn opvliegende types en ze worden zo boos! Probeer daarom rustig te blijven zitten en probeer de wesp niet te raken.
Wanneer je een wesp hebt doodgeslagen, ruim deze dan gelijk op. Er zit namelijk een stofje in het gif van de wesp, wat andere wespen aantrekt. En dat is het laatste wat je wilt!
Ruim je afval op in een afgesloten bak. Ook het afval van onze drink- en etenswaren ruikt zoet en ook daar komen dus de wespen op af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.