Plissé is Frans voor geplooid en dit is dan ook precies hoe de gordijnen eruit zien en zijn gemaakt. Plisse gordijnen worden tussen kozijnen bevestigd en hebben zowel aan de bovenkant als aan de onderkant een lat zitten. Deze lat zit hier zodat de gordijnen omhoog en omlaag geplooid kunnen worden. Dit geeft je de mogelijkheid om boven of onder een stukje raam vrij te maken of om de zon tegen te houden.

Er zijn twee varianten plissé gordijnen

  • Gordijnen die je uitvouwt van boven naar beneden (top-down)
  • Gordijnen die je uitvouwt van boven naar beneden én beneden naar boven (top-down/bottom-up)

Wat is een top-down/bottom-up plisségordijn?

Een top-down/bottom-up plisségordijn kun je vergelijken met een accordeon: je kunt dit gordijn zowel van boven naar onder als van onder naar boven vouwen. Zo heb je volledige controle over de gewenste lichtinval én je privacy. Deze gordijnen kun je zeer gemakkelijk bedienen door aan een trekkoord te trekken en jouw ideale stand te bepalen.

Wat is een top-down plisségordijn?

Een top-down plisségordijn werkt precies hetzelfde als een rolgordijn: je kunt deze van boven naar beneden worden getrokken. Je bedient het gordijn met een trekkoord.

Plissé gordijnen kosten

Plissé gordijnen klinken als de ideale gordijnen, maar wat zijn nou eigenlijk de kosten? Dat hebben we voor je uitgezocht en voor het gemak in een tabel gezet. De grootste kostenpost is het type stof dat je wilt gebruiken.

We gaan hierbij uit van 1 m2 materiaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.