Zo maak je een gereedschapswand

Als je een heleboel tools hebt, is het fijn om ze geordend te kunnen houden. Een schuur of werkplaats ter beschikking hebben om er in te werken is dus erg handig. De meest populaire manier om gereedschap op te bergen is aan een muur, waardoor het gemakkelijk te vinden en te ordenen is. Dit is een ruimte waar de verschillende soorten gereedschappen kunnen worden opgehangen. Boormachines, moersleutels, schroevendraaiers, messen en sleutels zijn slechts enkele van de dingen die daar kunnen worden opgeborgen. Een gereedschapswand lost het probleem op van het vinden van je gereedschap wanneer je het nodig hebt. Je weet dat ze altijd netjes uitgestald staan en kunt direct het juiste gereedschap kiezen.

Een gereedschapswand maken kun je zelf

Zorg ervoor dat je vooruit plant bij het maken van een gereedschapswand. Bedenk eerst een ontwerp en maak vervolgens je ontwerp met behulp van de tools die je tot je beschikking hebt. Wat zoek je? Als het inspiratie is, zijn er enkele coole voorbeelden van gereedschapsmuren online op websites zoals Pinterest. Het is vaak handig om tools op je eigen manier te sorteren. Veel mensen zoeken bijvoorbeeld vaak naar bepaald gereedschap en ordent dat per groep (bijv. schroevendraaiers, hamers, etc). Geen tijd om je eigen gereedschapswand te maken? Een geperforeerd metalen paneel past misschien beter bij jou.

De materiaalkeuze van jouw gereedschapswand

Voor dit ontwerp kun je een plank op de grond plaatsen waar het gereedschap wordt opgehangen, zodat het beter toegankelijk is. Op die manier hoef je slechts één spijker en een haak aan het uiteinde van het bord te bevestigen, terwijl je nog steeds ruimte overlaat voor je gereedschap om uiteindelijk op te hangen. Het is belangrijk dat je hier eerder mee begint zodat uw gereedschap klaar is voor gebruik. Er zijn tal van mogelijkheden als je thuis een houten wand wilt maken. OSB is daar geweldig voor omdat het niet alleen sterk en duurzaam is, maar ook goedkoop. Het is ook populair bij bouwers omdat het vaak wordt gebruikt in huizen en gebouwen. Bestel hier een een OSB plaat simpel bij elke bouwmarkt. Als je op zoek bent naar iets dat nog steviger is, is MDF misschien de betere optie. Het is gemakkelijk om mee te werken en kan in elke kleur worden geverfd. Ook is het via internet te bestellen zodat je het op tijd in huis hebt.

Het houtsoort kiezen voor je gereedschapswand

Naast MDF en OSB kun je ook kiezen voor andere houtsoorten. Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor steigerhout omdat het echt duurzaam en stevig is. Het nadeel is dat het misschien veel moet worden geschuurd voordat je het gaat schilderen. Underlayment kan ook als paneel op een muur worden gebruikt. Het is gemaakt van hetzelfde materiaal als spaanplaat, maar met minder afvalmateriaal dan OSB. Over meetinstrumenten gesproken, als je er een hebt uitgezocht, moet je overwegen om het hout op maat te laten zagen. Op die manier heb je de juiste afmetingen bij de hand als/wanneer het tijd is om je gereedschapswand te monteren.

Laatste stappen: de gereedschapswand inrichten en het gereedschap ophangen

Dit ontwerp ziet er goed uit. Je kunt de plaat nu aan de muur bevestigen door deze aan het bord voor gereedschap te bevestigen. Doe dit met schroeven en zorg ervoor dat alles waterpas staat, zodat je nog steeds kunt gebruik het gereedschapsbord als opslag. Je kunt de plaat nu aan de muur bevestigen door deze aan het gereedschapsbord te bevestigen. Doe dit met schroeven en zorg ervoor dat alles waterpas staat, zodat je het gereedschapsbord nog steeds als opslag kunt gebruiken. Als je tevreden bent, kun je het bevestigingsmateriaal ophangen en uiteindelijk je gereedschap ophangen. Hiervoor zijn specifieke accessoires en materialen nodig. Het enige wat je nodig hebt is een kleine magnetische houder, een paar haken en wat opbergbakjes voor schroeven of moeren. Eenmaal klaar kunnen ze aan de muur worden opgehangen en al je gereedschap is netjes geordend.

Het is natuurlijk altijd handig om je gereedschap bij de hand te hebben voor als je thuis aan de slag wilt gaan. En al helemaal als je een lastige klus hebt zoals het maken van een schanskorf.

Veelgestelde vragen over een gereedschapswand maken

Welk hout voor Gereedschapswand?

Voor een gereedschapswand kun je het beste hardhout of multiplex gebruiken, omdat dit stevig en duurzaam is.

Hoe maak je een Gereedschapsbord?

Om een gereedschapsbord te maken, kunt u het volgende doen: Kies een stevig stuk hout of multiplex, teken op het hout de vorm van het bord en het formaat van de gereedschaphouders, zaag het hout op de getekende lijnen, maak gaten in het bord voor de gereedschaphouders, bevestig de gereedschaphouders in de gaten.

Hoe hang ik mijn gereedschap op?

U kunt gereedschap ophangen aan een gereedschapswand of -bord met haken of magneethouders.

Waar berg je gereedschap op?

Gereedschap kan opgeborgen worden in een gereedschapskist, -wand of -kast.

Wat kan ik met mijn oude gereedschap?

U kunt oud gereedschap doneren aan een technisch onderwijsinstelling of het verkopen aan een tweedehandswinkel of via een online platform.

Kan gereedschap in de schuur?

Gereedschap kan in de schuur worden opgeslagen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het beschermd is tegen vocht en schade door ongedierte. Het is ook een goed idee om regelmatig te controleren of het gereedschap nog in goede staat is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.